Temat: Edytor muzyczny na PC
Czy mi się tylko wydaje czy istnieje program pozwalający na PC tworzyć muzykę dla ATARI?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy mi się tylko wydaje czy istnieje program pozwalający na PC tworzyć muzykę dla ATARI?
Podziękował :) Czeka mnie teraz dłuugi weekend śledzenia jak się tym posługiwać :)
Chcąc zrobić koniec ścieżki w dowolnym tracku w Raster Music Tracker, normalnie wciskam ctrl+end i to działa. Niestety w laptopie ASUS klawisz END jest wciągnięty pod segment numeryczny i znajduje się pod klawiszem 1. Ta funkcja więc nie chce działać. Próbowałem wyłączać blok numeryczny, nadpisywać klawisz 1/end jakimś innym przy pomocy programu sharpkeys i pupa... Ma ktoś jakąś radę? W ostateczności mogę stworzyć na innym sprzęcie kilka tracków z "endem" co jakiś interwał i je wczytywać do utworu w razie potrzeby, ale przecież nie tędy droga.
Nie. Próbowałem różnych konfiguracji. Ogólnie end działa ok (np. w notatniku) jak się wyłączy blok numeryczny. W RMT efekt wciśnięcia objawia się tym że przesuwa się pole edycji kilka linii niżej.
To samo niestety dotyczy inserta. W RMT działa tylko "prawdziwy" insert, ten z numerycznej ni chu chu. Wydaje mi się, że Raster w znacznym stopniu olał system (np. przejmuje kontrolę nad numlokiem, nie używa windowsowego clipboarda przy copy / paste, co uniemożliwia kopiowanie pomiędzy instancjami programu), i reaguje na klawisz o określonym kodzie.
Założę się że jest możliwość w windowsie przypisania takowego do jakiegoś innego klawisza (np. ctrl F12 czy coś), najlepsze co wymyśliłem na tę chwilę to klawiatura ekranowa.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.062 sekund, wykonano 16 zapytań ]