Odp: sprzedam ...D.8002_HS
A bierz! A tylko nie opisz, to zajmiesz miejsce tego kota... :P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A bierz! A tylko nie opisz, to zajmiesz miejsce tego kota... :P
Sikor Miker oddajemy stację czy "walczymy"???
ja to mawia jeden z moich klientów:
-ludzie przecież ja piję vódkę tylko 40% to czemu mam rabat na boscha 33%....
*zaraz Mac napiszę że AS troluję dla zabawy (..) he he
niech bierze, właśnie mi się "niespodziewane wydatki" pojawiły... :|
No dobra - bierze to Casper, czy mam się znowu zastanawiać?... :)
stacja idzie na allegro :) bo chetnego juz nie ma :)
trochę mi zapał się ostudził, jak na demonstracji pod QMEG'iem 4.04 stacja niewykazała chęci przełączenia się w jakieś Turbo :(
ciekawe, jak z jej konfigurowalnością - np. sektory po 512b lub i inne formaty większe od 180kB
Ostatnio edytowany przez Casper (2006-07-02 09:29:14)
ale człenie...
miker nic ci nie poradze :) ze Casper ma niewiadomo jakie wymagania :P on by chcial Tomsa made in CCCP ....najlepiej jeszcze z napedem atomowym :)
eno! Panowie, nie powiedziałem, że się wycofuje z zakupu...
Stryjek: miałeś zobaczyć, czy stacja poprawnie zapisuje/formatuje.... jakoś milczysz na ten temat... od kilku dni....
Pier***cie Panowie. Jak chętni byli, to Stryjek mówi: nie Miker, Sikor iska, tylko Casper. Teraz mam to gdzieś - kasa poszła i tyle, więc to p**lę. Casper: pisałeś, że bierzesz aby opisać w Atariki. A tak dupa, opisu nie będzie, bo się szanowni pąństwo nie dogadali, korespondując poza plecami innych zainteresowanych.
Pech. Wnoszę o usunięcie hasła w atariki, bo opisu brak.
Sikorku ;) ja napisalem ze chce 100 zł minimum tyle co za nia dalem na allegro....... wlaczalem ja ze 5 razy... testowac nie bede bo nie mam na to czasu... jezeli komus sie to nie podoba to trudno... sprobuje na allegro ... jak tam nie pojdzie to podesle ja Draco :)
pozdrawiam. !
i zdania nie zmieniłem. poprosiłem tylko Stryjka, aby zrobił demo (avika) pod Qmegiem stacja niewykazała chęci pracy w Turbo.... ale nie powiedziałem, że przez to nie chcę jej nabyć i opisać w Atariki... Bo kabonke mam nań uszykowaną i odłożoną, tyle ile obecny właściciel sobie zanią zażyczył... Miał tylko zobaczyć, czy poprawnie formatuje/zapisuje coś na dyskietce... jeśli tak, to miałem zabrać od ręki... szkoda wyłożyć troszkę tą 100, jeśli miała tylko czytać dyski...
Stryjek: 100 z Mikerem dawaliśmy, ale cóż... Powodzenia. Terazz już nie kupię.
a ja ma nadal tą 100.
No i co - kupił, czy przyschło?
stryjek milczy, ja i kabonka czekamy nadal na decyzję Stryjka.
Robicie zakupy jak baba w odziezowym...
Po długich mękach, wczoraj na sztabie stacja trafiła w moje ręce. Dokonaliśmy jej komisyjnego otwarcia, ja dzisiaj jeszcze raz rozbebeszyłem ją w domu. Oto wyniki sekcji:
1) Producent: tajemnicze SBG Ltd. Napis na pysku stacji wywoływał wątpliwości, czy to jest SBG czy STG, ale na płytce elektroniki to jest wytrawione dużymi literami i tam już nie ma wątpliwości.
Stacja została wyprodukowana na 75% na terenie byłego Związku Sowieckiego. Przesłanki do takiego twierdzenia: ustrojstwo składa się prawie wyłącznie z ruskich części. Jednak fakt, że sama płytka jest poznaczona pismem łacińskim (U1, +5V itd.) może wskazywać, że została zrobiona w którymś z krajów używających tego alfabetu, np. na Litwie. Mogła też zostać zrobiona w Polsce albo w enerdowie, ale krój literek na obudowie jest trochę podejrzany (zalatuje cyrylicą).
2) Nazwa: na płytce wytrawiono SBGAR-1, pewno to jest "codename" tego modelu u producenta.
3) Części (rosyjskie literki w oznaczeniach przekładam na łacinkę, czyli KR = KP itd.):
a) układ U1: 40 nóżek, ozn. 80A - CPU MME. Jest to enerdowska kopia naszego dobrego znajomego, mikroprocesora Zilog Z80A.
b) układ U2: 28 nóżek, K573RF4A / 9110. EPROM (8k)
c) układ U3: 24 nóżki, KR537RU10 / 9108. Pamięć statyczna 2048x8 bit (2k)
d) układ U4: 40 nóżek, KR1818WG93 / 9108. Kontroler WD1793, oryginalna ruska kopia.
Poza tym jest 17 ruskich układów 14- i 16-nóżkowych, kwarc 8 MHz oraz rodzynek: polski układzik UCY 7407 CEMI.
4) Napęd dwustronny Elektronika MS 5311 (ruski)
5) Data produkcji: 15 października 1991
Jak działa potestuję jutro.
Ostatnio edytowany przez drac030 (2007-12-09 13:15:06)
z tego co pamiętam to przestał działac :-) wiec bedziesz musial zaniesc ja do Simiusa ;> ?
Możecie ją wysłać do mnie. Zrobię schemat z natury i może mi się uda naprawić. A może nabędę drogą kupna od właściciela ?
Możecie
Ja występuję w jednej osobie i do partii nie należę. Oczywiście, chętnie ci ją wyślę, ale istnieje jeszcze szansa, że może uda się ją naprawić na miejscu, bo ja bym potem chętnie sprawdził, co ona umie. Później - albo jeśli się nie da - mogę ci ją przekazać, o ile stryker nie zażąda natychmiastowego zwrotu.
PS. Krótki w Atariki namierzył, że to logo po lewej to była agencja RWPG, niejaki Interatominstrument, mający agenturę w Zielonej Górze. Stryker, w jakim mieście kupiłeś stację?
Ostatnio edytowany przez drac030 (2007-12-11 15:30:28)
Nie widze problemu , jak sie nie uda to ślijcie :-)
I pytanie Toms'a 710 tez bys Jer przelozyl na schemat ?
ile egzemplarzy takiej stacji jest w polsce
Podejrzewam, że jeden. Na płytce elektroniki ma naklejkę z numerem "13", może to numer kolejny egzemplarza?
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 2.461 sekund, wykonano 9 zapytań ]