Mam do was prośbę. Będę zamawiał naklejki na obudowę do Amig i chciałbym zamówić też naklejkę do mojego Atari. Wiem, że do końca projektu daleko ale chcę za jedną przesyłką to ogarnąć.
Mając na uwadze, że ten komputer jest dla mnie wyjątkowy nie chcę aby na naklejce było zwyczajne Atari 1040STE,
chciałbym by bydło wyjątkowe. mój pomysł to Atari Phoenix - jako odrodzony z popiołów ale zapytałem chat gpt o inne propozycje i kolega sztuczna inteligencja wyrzucił z siebie sporo pomysłów. Noi napis musi być krótki raczej żeby się zmieścił
Jeśli macie chwilę dajcie znać, która z propozycji wam się podoba. Niektóre są dziwne ale wrzucam wszystkie:
EDIT: Zmniejszylem troche liste :
1 "Atari STE: Phoenix" - chodzi o odrodzenie z popiolow (nawiązanie do wyciągniętego ze śmietnika)
3 "Atari STE: Revive" – Krótkie i zwięzłe, podkreślające odrodzenie komputera.
4 "Atari STE: Resurrection" – Słowo "Resurrection" dosłownie oznacza zmartwychwstanie, co mogłoby dobrze oddać historię tego komputera.
5 "Atari STE: Legacy" – Podkreśla dziedzictwo i kontynuację tradycji Atari.
6 "Atari STE: Rebirth" – To słowo oznacza odrodzenie, podobnie jak "Phoenix", ale w bardziej ogólnym sensie.
7 "Atari STE: Redux" – Krótkie, techniczne, i kojarzące się z nową wersją czegoś starego.
10 "Atari STE: Eternal" – Słowo "Eternal" sugeruje wieczność i trwałość, podkreślając nieśmiertelność tego klasycznego sprzętu.
11 "Atari STE: Genesis" – Nawiązuje do nowego początku, co dobrze pasuje do odnowionego sprzętu.
13 "Atari STE: Revival" – Słowo "Revival" oddaje ducha odnowienia i powrotu do życia.
15 "Atari STE: Reignite" – Sugeruje ponowne zapłonięcie, jakby Atari znów zapaliło swoją iskrę.
16 "Atari STE: Neo" – Krótkie i nowoczesne, "Neo" oznacza nowe życie, co pasuje do odnowionego komputera.
21 "Atari STE: Aeterna" – Słowo z łaciny, które oznacza wieczność, co może dodać klasycznego, eleganckiego wydźwięku.
22 "Atari STE: Reforge" – Sugeruje, że komputer został na nowo wykuwany, co może być szczególnie trafne, biorąc pod uwagę jego trudną przeszłość.
23 "Atari STE: Revivalist" – Podkreśla rolę osoby, która dokonała odnowienia, czyli Ciebie.
Ostatnio edytowany przez dragon_x (2024-08-11 18:06:31)
Atari Revive (STE UK) - TOS 2.06 / 4MB RAM / ASCI2STM / SD