Temat: Tensor Trzaskowskiego - wydanie fizyczne gry
Wraz z kolegą @mgr_inz_rafal postanowiliśmy zrobić fizyczne wydanie jego gry Tensor Trzaskowskiego.
Doszliśmy z Rafałem do porozumienia, że trochę on grę rozbuduje i ulepszy na potrzeby fizycznego wydania.
Wspomniane zmiany obejmą między innymi:
- więcej całkiem nowych etapów
- wykorzystanie możliwości zapisu na kartridżu (np. zapis które etapy zostały już pokonane)
- wersję angielską i polską (wybór opcji językowej)
- dostosowanie do PAL i NTSC
Być może dojdą jeszcze inne zmiany związane z samą grą, ale trochę jest to jeszcze w fazie negocjacji i przemyśleń. Rafał ma parę pomysłów:-)
Gra może zostać wydana na kartridżu w formie podobnej jak wcześniej wydaliśmy z Bocianu grę FloB, czyli pudełko w takim samym rozmiarze i jakości wykonania jak dla FloB-a, gabarytowo jest to pudełko też takie samo jak wydany przez Sikora w tym roku The Last Squadron.
Szatę graficzną wydania Tensora Trzaskowskiego przygotowuje Vidol, który jest również autorem pięknej grafiki w samej grze, a więc należy się spodziewać ładnego opakowania, instrukcji i naklejki na kartridżu.
Same kartridże jak zwykle pro:-) - czyli takie jak do FloB-a, ze złoconymi stykami, w najlepszych dostępnych na rynku obudowach od Sikora. Kartridż jak już wyżej wspomniałem ma możliwość zapisu, a więc oprócz tego, że sama gra wykorzysta ten fakt, to w razie ewentualnych poprawek lub modyfikacji wprowadzonych przez autora w przyszłości, podobnie jak w przypadku Flob-a istnieje możliwość aktualizowania sobie wersji gry bezpośrednio z poziomu Atari.
Gra Tensor Trzaskowskiego w takim wydaniu kosztowała by 179zł (plus oczywiście przesyłka).
Na obecny moment zaczynamy od zebrania informacji o tym jak wielu chętnych było by na zakup gry.
Bardzo prosimy osoby chętne o wpisywanie się na listę tutaj na forum.
Po zebraniu się rozsądnej ilości osób uruchomimy produkcję i poinformuję o przewidywanym terminie realizacji zamówień.
Edit:
Doszły mnie słuchy, że są osoby, które nie znają gry, więc dorzucam linka skąd można pobrać wersję 2.8: http://www.mushca.com/f/atari/index.php … 7CTENSIEGO
I video jeszcze:
Ostatnio edytowany przez Mq (2021-11-22 10:34:23)