seban napisał/a:@piguła: jeszcze raz chciałem podziękować za kawał roboty który zrobiłeś, jak wspominałem wcześniej zebrałem wszystkie pliki które tutaj udostępniłeś i wpakowałem je do archiwów i wrzuciłem na pigwę.
Mam nadzieję że zapał Ci nadal pozostanie i w miarę możliwości będziesz walczył z tym sporym archiwum nagrań którym dysponujesz!
Cieszę się, że mogłem trochę pomóc. Wprawdzie w AST/ATT mam tylko 3 kasety, ale daje to zawsze jakąś porcję danych do analizy.
Reszta mojego zbioru to już nagrania w UM. Jest tam kilka taśm nagranych jednostronnie przez firmę z Pabianic.
Cały pozostały soft mam przeniesiony do plików XEX na PC - bo dla turbo UM jest dostępny kopier UM-Dysk i Dysk-UM.
Ale w wolnej chwili zrzucę 2-3 taśmy do plików CAS wraz z okładkami do kaset, aby zachować oryginalną budowę nagłówków oraz samego nagrania. Skrypt dla UM działa bardzo dobrze bo pięknie weryfikuje każdy blok nagrania -> także będzie 100% pewność wykonanej kopii.
Mam jeszcze jeden karton z taśmami, których nie przeglądałem... możliwe, że na nich też coś fajnego jeszcze znajdę..
ps. na tapecie zestaw um nr16 z Pabianic
Ostatnio edytowany przez Piguła/Shpoon (2021-11-01 11:24:40)
Post's attachmentsokladka.pdf 230.49 kb, liczba pobrań: 22 (od 2021-10-07)
um16.png 172.85 kb, liczba pobrań: 2 (od 2021-10-07)
Zestaw16_UM_pliki_cas.zip 931.45 kb, liczba pobrań: 20 (od 2021-10-07)
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim