Temat: [K/Z/P] Płyta Atari XL/XE wersja NTSC potrzebna
Nie wiem czy to u nas wartościowe, czy nie, pewnie ze Stanów da się ściągnąć lub wymienić z pocałowaniem ręki, bo tam z kolei PAL potrzebny ludziom, u nas raczej na pewno NTSC mało popularne.
Ale do rzeczy: potrzebował bym płytę Atari XL/XE dowolną rewizję w wersji NTSC.
Potrzebna mi jest taka płyta, bo piszę dużą grę, która ma działać zarówno na PAL jak i na NTSC, a pod emulatorem jednak jest sporo rzeczy, które nie do końca działają tak jak powinny, co chwilę mam z tym jakieś problemy i muszę koniecznie robić testy na prawdziwym sprzęcie.
Płytę mogę [Kupić/Zamienić(na coś)/Pożyczyć], choć pożyczenie w ostateczności, bo potrzebuję na dość długo taką płytę, a też w przyszłości zamierzam dalej robić gry, więc najchętniej chciałbym mieć swoją.
W grę wchodzą rozsądne propozycje, nie mam aż takiego ciśnienia z tym, żeby wydawać wielokrotność rzeczywistej wartości na złom elektroniki użytkowej:-)
Czy ktoś pomoże?
PS. Jak się tu nie znajdzie, to będę ściągał ze Stanów przez kogoś zaprzyjaźnionego z atariage, więc może gdyby ktoś coś jeszcze potrzebował ze Stanów, to można by połączyć wysyłkę.
PS2. Ewentualnie jak ktoś miał by chęć opisać jak przerobić na identyczną z oryginalną płytę PAL na NTSC, to w sumie taka rzecz też wchodzi w grę. Mógłbym wtedy też pójść np. na wymianę koniecznych elementów, mam np. sprawne GTIA PAL do zaoferowania.
Ostatnio edytowany przez Mq (2021-05-19 07:55:03)