Temat: ATR8000 - ktoś chętny na replikę
Jakby co wątek na atariage: https://atariage.com/forums/topic/31289 … -interest/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakby co wątek na atariage: https://atariage.com/forums/topic/31289 … -interest/
Wątek OK. Tylko trzeba to wsadzić w jakiś większy układ CPLD bo to straszna kobyła jest ;)
Ja tam napisalem ze chce tak samo jak oryginał, przynajmniej podstawka pod monitor będzie. Jak zmierze , to ide do blacharza zeby mi powyginał obudowy do ATR8000 i do Toms 720.
Mnie się wydaje, że najlepiej by było zrobić wierną replikę pod względem funkcjonalnym, ale tak jak mówi tOri wcisnąć całe urządzenie w jeden scalak cpld i już. Płyteczkę do tego zrobić wielkości pudełka od zapałek i kto będzie chciał, to sobie płyteczkę wsadzi w małe zgrabne pudełko, a kto będzie wolał, to sobie zamówi u blacharza podstawkę pod monitor, albo u betoniarza pomnik:-)
@Mq, @t0ri: a nie pokusilibyście się? Bo ja jestem za i mogę to nawet wyprodukować. Takie małe, zgrabne...
@Sikor - ostatnio zarobiony mocno jestem. Muszę przed zimą dokończyć kilka spraw. Oglądałem schematy i można by próbować na kilka sposobów. Sporo jednak pracy byłoby przy tym. Może właściwszym byłoby użycie FPGA i wrzucenie tam od razu Z80? Tego jeszcze nie próbowałem :) Ale przyznam - większych chęci na to nie mam.
Mimo wszystko płyteczka nie byłaby taka malutka...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez tOri (2020-10-29 21:32:26)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.061 sekund, wykonano 14 zapytań ]