Odp: SRAM charger do IndusGT/LDW2000/CA2001
O, trub:-) Dzięki za odpowiedź. Pisałem do Ciebie obszernego maila 19 sierpnia z zapytaniami w tej sprawie, ale nie wiem nawet czy dotarł, bo nic nie dostałem w odpowiedzi:-)
No ale obecnie po zmianie pamięci na inne już jest ogarnięte na tyle, że wszystko działa: tematy były nawarstwione, bo po pierwsze mój Indus miewał problemy z dyskietkami, po drugie moje dyskietki były wadliwe. Po kolejnym wyczyszczeniu Indusa i wymianie filcu dociskającego dyskietkę do głowicy poprawiło się, dostałem też trochę dyskietek (dzięki uicr0Bee), z których wybrałem dobre i wówczas programik trub'a naprawia poprawnie bootsector i wszystko działa. Tak że samego Indusa i dyskietki mam poprawnie przygotowane.
Pozostał mi temat pamięci. Te, na których nie działa mają 55ns, a inne na których działa mają 70ns i 150ns. Może te 55ns są za szybkie? Na wszystkich zdjęciach w necie SRAM chargera kości mają co najmniej 70ns. Nie wiem jednak czy te pamięci 55ns są na pewno sprawne, muszę to jeszcze sprawdzić, jednak patrząc na schemat, tam po drodze mamy tego dekodera HCT139, tak sobie wyobrażam czasy propagacji sygnałów i nie jestem pewien czy tam nie będzie leżał problem. Jeszcze pokombinuję, chociaż skoro podmianka pamięci załatwia temat, to nie wiem czy nie jest to najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie i już.