Temat: Gęstości w stacjach IndusGT/LDW2000/CA2001
Stary Atarowiec ze mnie, więc aż mi głupio takie pytania zadawać:-) Na początek więc się wytłumaczę:-) W czasach pradawnych miałem tylko magnetofon, stacji własnej nie miałem i tylko bawiłem się CA2001 u kumpla z czego niewiele pamiętam. W czasach natomiast bieżących, dotychczas bawiłem się XF551 w wersji 3,5" 720kB, która obsługuje wszystkie gęstości niejako "z automatu".
Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie pięknego Indusa GT, ale z braku czasu wypucowany tylko i sprawdzony że działa trafił do kartonu. Obecnie wyciągnąłem sobie tą stacyjkę żeby się pobawić, ładnie śmiga, ale nie umiem obsługiwać poprawnie stacji, w sensie że nie wiem jak to było z gęstościami w tych stacjach, bo kompletnie zapomniałem. Z tyłu stacji mamy dipswitch do przełączania na pojedynczą i podwójną gęstość. Pytanie jest jak to było w tych dawnych czasach, czy te dipswitche się cały czas przełączało w te i wew te dla każdej dyskietki? Bo nie przypominam sobie takiej procedury żebyśmy z kumplem uskuteczniali, po prostu przekładało się dyskietki i działały, ale nie pamiętam w jakich mogły być gęstościach. Aha, a oprócz gęstości pojedynczej 90k i podwójnej 180k mamy jeszcze rozszerzoną 130k, to jak i kiedy się z niej korzysta?
Może ktoś napisać jakiś krótki manual w kilku zdaniach na ten temat?