OK.
- polskie znaki mnie akurat interesują również, bo musiałbym sobie przypomnieć i zrobić, więc ten punkt OK - do zrobienia - będzie blok do inicjalizacji polskich liter, sam jestem ciekaw ile to zajmie, to będzie zrobione dla mojej radości własnej, oczywiste
- 64 paragrafy będą, ale mój warunek: zainteresowani grą muszą napisać od siebie, jakie paragrafy ich interesują i dać przykłady, pomysły, np.: chodzenie po lesie i zbieranie monet, knajpa z piciem piwa, palenie ziół i co z tego wynika, przygody w chatce, podziemia w lesie, inne labirynty, etc. - kto ma pomysł na jakiś paragraf, to żeby powiedział / napisał - i wtedy doklepię - aż zbierze się 64 paragrafy i będzie gotowe
Zasugerowałem się jakąś wypowiedzią, chyba @Cobol, żeby zrobić grę wspólnie, stąd dalsze rozmowy trochę inaczej wyglądają, niż na początku. Uważam to za wspólne robienie gry, przynajmniej w podziale, że ja koduję, inni maja życzenia, jeśli nikt nie ma ochoty kodować bloków, które by chciał dodać do gry.
- BAS, ATR, itp - to każdy umie sam, tak, jak polskie litery i wszystko w sumie, oczywiste - dlatego pytam o uzasadnienie, dlaczego ktokolwiek miałby czekać na moją pracę - jak to wyjaśnić?
Ktoś wyżej dobrze uzasadnił, że "zagrałbym w cokolwiek nowego" - czyli ktoś po prostu by sobie pograł w jakąś nową grę - to jest genialne uzasadnienie, oczywiste. Tylko że za chwilę napisał "dajmy se spokój", no więc jak można traktować osobę poważnie, oczywiste.
OK.
Dla formalności, żeby nikt potem nie marudził, czy coś, jakoś z czasem doklepie się te paragrafy, żeby było 64. Widać to ważne dla niektórych, no to OK.
Polskie litery - możliwe, że nie każdy umie, no to będzie kod w BASIC dla wszystkich i przynajmniej ktoś skorzysta może. Czyli OK.
Hmm... no to OK.
Etapami będzie się doklepywało... kod zawsze otwarty, będzie widać...