Temat: Stacja SF354 - nie działa
Mam coś takiego do mojego ST. Stacja ma zabudowany napęd 720k. Podłączona do kompa nie reaguje na polecenia. Wybierając na ekranie stację B zawsze zgłasza się napęd w kompie. Zewnętrzna stacja jest martwa. Co to ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Przeszłość spotyka przyszłość Czwarta edycja festiwalu gier konsolowych i komputerowych z lat 80. i 90.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Silly Venture 2024 SE - stuff Dostępny jest już stuff z zeszłomiesięcznego party Silly Venture 2024
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam coś takiego do mojego ST. Stacja ma zabudowany napęd 720k. Podłączona do kompa nie reaguje na polecenia. Wybierając na ekranie stację B zawsze zgłasza się napęd w kompie. Zewnętrzna stacja jest martwa. Co to ?
A zasilacz do niej O.K.? Daje prawidłowe napięcia?
Jasne że są. Sprawdziłem nawet czy dochodzą jakieś sygnały do stacji. Coś tam jest....
Jest jeszcze druga sprawa. Zworka w stacji ma być na DS0 czy DS1 ? (mnie nie działa na obu). Z tego co wiem to DS0 jest stacją A a DS1 to stacja B. To samo na wyjściu w kompie. Stacja podłączona jest do pinu oznaczonego DS1. A w heblu to ta stacja chodzi.
Hmm, trzeba spróbować na innym ST-ku... Może coś z portem? Nie wiem sam, może spytaj Paskuda?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 10 zapytań ]