Temat: Kupię gtia
Witam,
Jak w temacie - kupię sprawne GTIA. Mam Atari któremu brakuje tego chipa aby powrócić do żywych.
Mogę też kupić jakaś uluszkodzoną płytę na części.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Jak w temacie - kupię sprawne GTIA. Mam Atari któremu brakuje tego chipa aby powrócić do żywych.
Mogę też kupić jakaś uluszkodzoną płytę na części.
http://www.ebay.pl/itm/Genuine-ATARI-80 … 2256630875
Do spółki z ANTIC-iem. :) Kupowałem u niego jakiś czas temu i faktycznie są to nówki.
Dzięki, nie pomyślałem w sumie o ebay.
Znalazłem jeszcze w Czeskim sklepie : http://www.led-elektronika.cz/?action=d … id=ID49277
Cena to jakieś 5 zeta jeśli dobrze liczę, tylko nie wiem czy do Polski wyślą. Jeśli się zgodzą na wysyłkę to wezmę kilka.
@darque: to jak Ci się uda wezmę dwa :) Pozdrawiam
.
Ostatnio edytowany przez Jarx5 (2017-02-20 21:27:48)
@jarx5: przecież to PIA ;P
@darque: ja bym wziął cały zestaw Antic, GTIA, PIA (http://www.led-elektronika.cz/?sidx=0&a … arch=atari)x5, jakby co. Łatwiej będzie ich namówić na większą wysyłkę niż pojedyńczą sztukę.
Napisałem rano maila z zapytaniem do sklepu, ale brak odzewu na razie. Dam znać jeśli ktoś się odezwie.
Dostałem odpowiedź ze sklepu - niestety nie wysyłają za granicę. Pozostaje mi zatem ebay lub kupno płyty z allegro na części.
Dysponuję nadmiarem gtia. Sprawnych. Optowałbym za wymianą, jeśli ktoś chciałby oddać w zamian freddiego.
Hej, może ktoś w takim razie dysponuje niepotrzebnym freddiem który mógłby odsprzedać? Zaplacę za wysyłkę do laboranta aby zdobyć dla siebie gtia. W razie gdyby ktoś chętny się znalazł proszę o PW lub e-mail.
Ostatnio edytowany przez darque (2017-02-21 18:57:41)
@darque: a jaki jest adres sklepu? Może by się udało zanabyć przez kogoś, kto na forevera jedzie??
Sikor, na stronie znalazłem taki adres :
LED-Elektronika
Na bažantnici 860
69681 Bzenec
ČR
że się tak zapytam - to jest wogóle po drodze ?
Niespecjalnie: https://www.google.pl/maps/dir/Na+Ba%C5 … 48.9722929 :)
Dysponuję nadmiarem gtia. Sprawnych. Optowałbym za wymianą, jeśli ktoś chciałby oddać w zamian freddiego.
Czy zamiennik może być, wersja pierwsza od Simius'a?
Jeśli zmontowany i działa jak trzeba, to mógłby być.
Tak, zmontowany i uruchomiony. Napisz tylko, czy potrzebujesz do wersji z ECI czy bez.
a czym się różnią? Z tego co pamiętam mam dwie płyty z eci w których brakuje freddiego, mógłbym też dokonać jakichś podmian (oryginalny sprawny chip wyjęty z płyty z eci poszedłby do nie eci, a w jego miejsce ten Twój). Zatem nawet 2szt by się przydały, ale zaskakuje mnie to, że nie są uniwersalne.
Znalazłem czym się różnią :
"1. W modelu 65XE bez ECI nóżka 3 FREDDIE-go jest na sztywno połączona do +5V. Jeśli płytka ma być zamontowana w tym modelu, to trzeba usunąć nóżkę 3 lub przeciąć na płytce ścieżkę odchodząca od tej nóżki. W przeciwnym przypadku nie będzie działać przycisk RESET."
Ostatnio edytowany przez darque (2017-02-23 10:47:21)
Dokładnie tak jak napisał darque, to tylko kwestia podłączenia lub nie 3 pinu więc można przyjąć że są uniwersalne.
ok, jasne.
Cześć,
moje Atari żyje :)
Dziękuję serdecznie za pomoc kolegom:
rj1307 - za wysłanie freddiego do laboranta
oraz laborantowi - za wysłanie do mnie gtia .
Wychodzi na to, że rj1307 jednym układem wskrzesił 2 Atarki :)
Dzięki!
Cieszę się, że działa i również dziękuję :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.120 sekund, wykonano 12 zapytań ]