Odp: CT(x)60(3) Clone Project.
Videla nie można odłączyć w pełni, ale można go przełączyć na najmniejszy możliwy tryb graficzny, wówczas obciąża szynę minimalnie.
Ace Tracker raczej nie pójdzie na Radeonie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Videla nie można odłączyć w pełni, ale można go przełączyć na najmniejszy możliwy tryb graficzny, wówczas obciąża szynę minimalnie.
dlaczego ?
Videla nie można odłączyć w pełni, ale można go przełączyć na najmniejszy możliwy tryb graficzny, wówczas obciąża szynę minimalnie
a sprzętowo ?
Dlaczego pytam ? bowiem dopóki Firebee nie ma emulacji DSP (w nieokreślonej przyszłości podobno będzie) to dopalanie stockowego falcona to jedyna metoda na wycisnięcie z Ace Trackera max.
z tego co wyczytałem to sterowniki kart PCI działają pomiędzy warstwą NVDI a TOS więc teoretycznie wszystko co lata na TOS powinno na NVDI, można też poprosić T.Bergstroma o modyfikacje programu tak by działał w tej konfiguracji bo z tego co czytałem na DHS to właśnie niedawno jego podbita szyna poszła z dymem. Niestety na Super Videla nie ma co się łudzić szybko tak więc opcja z Radeonem wydaje się najlepsza. Nie wiem, może się mylę ale odcięcie Videla dla znającego temat elektronika to chyba nie jakaś czarna magia.
RC ma 68060 na sprzedaż:
czy ktoś planuje kupować? ja rozważam zakup... zawsze można by grupowo (transport taniej?)
czy mając na PCI np Radeona można odciążyć szyne wyłączając Videla (coś ala poke 599,0 na maluchu czyli wyłączenie Antica i 30% przyrost predkości)
wystarczy ustawić Videl w mało konsumpcyjny tryb typu ST-High
o ile pamiętam to Videl kradnie z szyny ok. 10MB na sec chodzi mi o to by odciążyć te wąskie gardło DSP - CPU na potrzeby Ace Trackera bez podbijania szyny
Nie powinno być konfliktu. Videl ma dostęp do ST-Ramu poprzez inną szynę danych (o przepustowości 32MB/s) niż komunikacja CPU -> HostPort DSP.
Adam Klobukowski napisał/a:Ace Tracker raczej nie pójdzie na Radeonie.
dlaczego ?
Bo na radeonie pójdzie tylko to, co używa systemowych procedur graficznych (lub zostało specjalnie z myślą dla Radeona napisane, chyba Cyprian coś napisał jeśli się nie mylę), a Ace Tracker nie używa systemowych procedur graficznych.
Adam Klobukowski napisał/a:Videla nie można odłączyć w pełni, ale można go przełączyć na najmniejszy możliwy tryb graficzny, wówczas obciąża szynę minimalnie
a sprzętowo ?
Nie wiem czy ktoś tego próbował i nie jestem w stanie określić konsekwencji tego typu przeróbki. Wydaje mi się że Videl generuje przerwania związane z wyświetleniem obrazu - nie wiem czy bez tych przerwań system się wogóle zbootuje.
z tego co wyczytałem to sterowniki kart PCI działają pomiędzy warstwą NVDI a TOS więc teoretycznie wszystko co lata na TOS powinno na NVDI, można też poprosić T.Bergstroma o modyfikacje programu tak by działał w tej konfiguracji bo z tego co czytałem na DHS to właśnie niedawno jego podbita szyna poszła z dymem. Niestety na Super Videla nie ma co się łudzić szybko tak więc opcja z Radeonem wydaje się najlepsza. Nie wiem, może się mylę ale odcięcie Videla dla znającego temat elektronika to chyba nie jakaś czarna magia.
Praktycznie każdy program który odpalasz na Falconie używa w jakiś sposób TOSu. Nie musi jednak używać całości TOSu. Gry, dema, wiele produkcji powiązanych z demosceną (np. Apex Media czy Ace Tracker) nie używają procedur graficznych TOSu, bo te są na ich potrzeby zbyt wolne (tak w lekkim uproszczeniu).
Spencer napisał/a:czy mając na PCI np Radeona można odciążyć szyne wyłączając Videla (coś ala poke 599,0 na maluchu czyli wyłączenie Antica i 30% przyrost predkości)
wystarczy ustawić Videl w mało konsumpcyjny tryb typu ST-High
Korzystając z systemu, najniższy możliwy tryb graficzny to 320x200 w 4 kolorach, a więc teoretycznie o połowę mniej niż ST-High w kontekście użycia szyny (RGB). Programując bezpośrednio Videla można zejść jeszcze niżej (Zerkman jest tu dobrym źródłem informacji).
Obywatelu kroll sprawdzicie ???
Czy ace tracker działa na radeonie?
AS: Kroll'a CTPCI jest u Rodolphe na wakacjach... ;)
Ach ten Kroll :P jak ct63 nie jest na wakacjach u Czuby to ctpci...
Witam,
moje CTPCI's sa RC juz ponad rok niestety, takze w tej chwili nie ma takiej mozliwosci, niestety
czuba mowil ze bedzie " special price " dla tych ktozy zamowili CTX60 na SV 2012
podnosic rece do gory !!!
jak ktos kuma french :
http://www.yaronet.com/posts.php?h=7&s=168911#7
Ostatnio edytowany przez Bitman'Resurrection (2014-11-16 10:52:30)
jako że jestem w ciągłym (od miesiecy :) kontakcie z Rodolphe zapytałem się o procki (pytanie dotyczyło 8 sztuk) i oto odpowiedz:
Price is 120/unit
Shipping is 25€
PP fees will be around 3% --> 985 € * 3% = 30€
I offer the PP fees.
Total to send by PP is 985€ --> 123€ / unit
czy bierzemy od niego ??
a może uda się zaoszczędzić na transporcie.
Bitman ? można do Ciebie wysłać procki ? przywiózłbyś na SV?
kiedy przylatujesz do Gda? :) odbiorę Ciebie ! :)
Ostatnio edytowany przez piter (2014-11-16 11:47:10)
Piter, jakby co to wchodzę w to. Proszę wiec o info czy mam rozmawiać z RC samodzielnie czy jest więcej chętnym i organizujemy grupę:)
mkm: Rodolphe i tak wysyła moje i AdamaK CT60 do Bitmana więc nawet jeden procek to nie problem myślę. Bitmanowi też stawiamy piwo na SV :)
a zorganizowałbym to tak że każdy chętny z osobna płaci PayPalem Rodolphowi za CPU - ewentualne koszty przesyłki zapłacę ja później Wy mi za to stawiacie browara ;)
jeśli ktoś ma problem z Paypalem to mogę pomóc (wysłać)
Piter, to ja też w to wejdę, zamawiamy indywidualnie, czy ogarniesz temat grupowo a tylko płatności każdy za siebie?
Bart: ok, piszę do Rodolphe, myślę że jak każdy sam wyśle kasę to będzie wygodniej a nie jakieś przelewy w PL, przeliczanie itp itd
ja mogę pomóc jak ktoś nie ogarnia lub nie ma możliwości płacenia PayPalem
Piter: jak nie za późno i nie problem to dorzuć jednego dla mnie. Rozliczę się jak Wam wygodnie z uwzglednieniem że w PP jest mały poślizg typu dzień-dwa ze względu na konieczność zasilenia konta. Zakładam że cały kontakt z Rodolphe Ty bierzesz na siebię, a my się tylko rozliczamy na sygnał od Ciebie - tak jest ok czy źle zrozumiałem?.
a może uda się zaoszczędzić na transporcie.
Bitman ? można do Ciebie wysłać procki ? przywiózłbyś na SV?
kiedy przylatujesz do Gda? :) odbiorę Ciebie ! :)
Slac , slac . Jestem w Gdansku o 23h w piatek
p.s
alkoholu nie pije wiec piwo odpada lubie tylko whisky ;)
whisky... whisky... To ta trutka na myszy...?? :P
Szeryf: nie za późno - wysłałem maila do RC i czekam na odp. A Ty sam możesz zapłacić? plan jest taki że każdy płaci za siebie a później wszystko jedną paką idzie do Bitmana który przywozi nam na SV (dzięki Bitman !!!)
no a później standardowe punkty programu - pijemy z Bitmanem whisky!
Piter, mam PP ale odmawia współpracy z moją kartą od jakiegoś czasu. Transfer z banku do PP trwa 2-3dni. Jeśli nie ma aż takiego pośpiechu to OK. Jeśli jednak zależy nam na czasie to prosiłbym o pomoc z PP (na Twoje konto mogę zrobić przelew anytime).
Piter: Mogę sam zapłacić, potrzebne mi tylko hasło gdzie i w którym momencie i przelewam. Bardzo Ci jestem wdzięczny (i Bitmanowi) za prowadzenie tego bo sam nie jestem w stanie teraz się tym zająć indywidualnie i musiałbym sobie odpuścić. Nie wiem co to to "whisky" ale skoro bez alkoholu to wypiję i ja :)
mkm: myślę że mamy 2-3 dni, ja uzupełniam przelewem z konta mojego PP w ciągu 3 minut - masz opcję taką w PP, poszukaj. Kosztuje to extra 5 zł dla Bluecash - firma z Sopotu.
Szeryf: czekam na info od Rodolphe, na razie cisza
UWAGA ! UWAGA! zostało tylko 5 sztuk - reszta zarezerwowana !! to info od Rodolphe !
W pp jest przelew blyskawiczny. Dziala dobrze w dniach roboczych. W pp musisz miec takie same dane i nr konta jak w banku zlecajacym.
Klikasz , wpisujesz kwote i pp generuje ci odpowiednie dane do wpisania w przelewie.
Piter gdzie ty widziales te 5 pln oplaty?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.134 sekund, wykonano 12 zapytań ]