26

Odp: Sterowanie floppką?

Glowica/silniki sa bardzo wolne w stosunku do magistrali 1Mhz procesora. Nawet najwolniejszy procek i tak 90% co bedzie robil to czekal na gotowosc FDC.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

27

Aha, w takim razie bezproblemowo. Dzięki za info.

Sikor umarł...

28

ale jak to miałoby działać? przeca po każdym readzie idzie porcja danych, nie da się tak grać symfonii Betowena... no chyba, żeby transfer robił za chórki...

29

Jaka porcja danych, wiesz jak działa kontroler FDD? Wśród 34 pinów taśmy do flopa masz piny STEP i DIR, DIR mówi w którym kierunku ma się przesunąć głowica po impulsie na linii STEP.....

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

30

przeca pytanie było o  LDW/CA... na karince to może i faktycznie się da...

31

Wybierz poprawna odpowiedz:
a) nie wiesz o czym mowisz
b) udajesz glupa
c) jestes idiota
d) wszystkie odpowiedzi sa poprawne

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

32

buahahahahahaha, syscall, poprawiłeś mi humor :P

Sikor umarł...

33

świetny żart, co prawda nie rozumiem, ale w pełni popieram...

to Ty mi nie chcesz napisać, czemu mi się SN360 nie wyłącza?

34

Przeciez ci napisaelem. Zepsuta. Kupie za 50 zl.

35

Chcesz być jego sponsorem, czy w ramach jałmużny dla chorych? ;)

36

ankieta: czy kolega v/t dely powinien zareagować?

37

Ankietę musisz założyć. Poza tym - nie rozumiem Twojego zdania, czy mógłbyś napisać po polsku?

Sikor umarł...

38

bezrobotny napisał/a:

ankieta: czy kolega v/t dely powinien zareagować?

Tak - Śmiechem ;)

39

Bezgłowy nie przeprosiłeś jeszcze Seban-a:

seban napisał/a:

ku pamięci... dla potomnych... gdyby jeszcze komukolwiek do głowy przyszło aby próbować prowadzić dialog z tym osobnikiem.

http://seban.pigwa.net/aa/bezr.png

Pamiętasz??
A teraz chciałeś od niego coś do czego dał linka...
Ech Karol Karol Karol.

Ostatnio edytowany przez AS... (2014-10-08 20:10:02)

40

bezrobotny napisał/a:

świetny żart, co prawda nie rozumiem, ale w pełni popieram...

to Ty mi nie chcesz napisać, czemu mi się SN360 nie wyłącza?

dalej używasz tego zasilacz który sam zrobiłeś do sn-ki?
Ja dziwie ze się włącza…

bezrobotny napisał/a:

kurde nikt nie wie?

P.S. po dwutygodniowym zastanowieniu za tyle mogę wam sprzedać zasilacz do sn-ki, radzę brać bo to prawdziwa okazja:

http://zsyp.eu/smieci/zasilacz_do_sn360.JPG

41

widzę ASie, że przedstawiłeś wersję po/eu... moim zdaniem istotny jest też post wyżej mojego...

42

A może by tak wrócić do tematu? Już 10 postów trolli wystarczy.

Sterowanie flopkiem przez kontroler stacji Karin Maxi czy innej nic nie da, dla różnych częstotliwości trzeba zmieniać zawartość portu określającego steprate, ale tylko w akceptowalnych przez kontroler granicach.
Przy sterowaniu bezpośrednim wystarczy podać żądaną częstotliwość step aż do granicznej określonej przez właściwości mechaniki flopka.