Temat: 130xe
Czy ktos z was spotkal sie z zamontowanymi fabrycznie takimi pamieciami?
Patrz zalacznik
Ostatnio edytowany przez stryker (2014-08-04 20:01:23)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktos z was spotkal sie z zamontowanymi fabrycznie takimi pamieciami?
Patrz zalacznik
Ostatnio edytowany przez stryker (2014-08-04 20:01:23)
no wlasnie ;-)
Dzis otwieram takową Atarke... szkoda było oryginalnych plomb ... i tu taki wygibas ;-)
Udawała martwą.
Ale juz zyje.
Plomby przebite niestety.... a tekst na nich po włosku....
Skrecona i idzie spowrotem do muzeum w TŁ.
Rarity 10
a tekst na nich po włosku....
Zdjęcia, Panie Stryker, prosimy o zdjęcia...
W zalacznikach
Thx. Niby rewizja C, ale płyta wygląda ciekawie sama w sobie.
Widziałem takie pamięci, ale w Atari pierwszy raz.
No to żeś stracił gwarancję...
A czasami hotair na 100 stopni daje radę przy takich naklejkach. trzeba tylko obudowy nie usmażyć; ale to ABS, więc 100 stopni spoko wytrzyma.
Ostatnio edytowany przez qbahusak (2014-08-04 23:22:11)
Mam gdzieś zdemolowaną niestety płytę od 130tki z taką ilością kostek ram ale bez takich rarytasów (złoconych) jak pokazał stryker :D
Perełka kurdebele...
Rozszerzałem kiedyś atarkę na podobnych kościach - to są zwykłe 4164 (albo 4264).
Też mam Atarkę XE z takimi kostkami :)
Zwykłe, ale niespotykanie stare. Te kosci wykonano w 1982, w technologii ktora była popularna w latach 70. Ceramika i zloto. Takie rzeczy mozna znalezc w mega starych i drogich sprzetach, jakichs militarnych urzadzeniach heavy-duty raczej niż w sklepowym 130xe, także ciekawostka jest. Fajnie wygląda.
To chyba dosc pozna produkcja, jak sie nie myle 1988, pewnie wrzucili jakies resztki wyszarpane gdzies z magazynow. W tym okresie i pozniej zdarzaly sie juz np. epromy zamiast romow etc.
Mozna prosic zdjecie spodu plyty?
Ostatnio edytowany przez laborant (2014-08-06 09:29:30)
Bardziej wlasnie chodzilo mi o to ze te pamieci znalazly sie w oryginalnej Atarce. Wszystkie uklady na plycie tez maja mieszane daty produkcji wiec musieli ja klepnac z jakichs resztek.
Jacques poka fotke :)
Poka-uję:
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.132 sekund, wykonano 9 zapytań ]