1

Temat: Poszukuje obrazu dyskietki Calamus oraz Inkaust

Hough!
Jestem posiadaczem oryginalnych wersji programów:Calamus 1.09N pl oraz Inkaust  v 5.1.
Dawno temu pracowałem z tym zestawem na Mojej MedzeSTE. No i teraz chciałem to odpalić na MIST. Biorę dyskietki, wsadzam do stacji PC i... Ble. Coś tam widzi, coś tam nie czyta... Może za tydzień jak będę miał dostęp do STków to spróbuję znowu odczytać, ale gdyby ktoś był w posiadaniu obrazu dyskietek tych programów, najlepiej w formacie .st to byłbym wdzięczny :-)

2

Odp: Poszukuje obrazu dyskietki Calamus oraz Inkaust

Poszukaj na Pigwie, tam jest paskudowa kopalnia złota. Calamusa też odzyskałem po latach, ale szukam fontów do 1.09 bo moj dysk tak samo odszedł do wieczności.

Zaczęło się od Atari 65XE+LDW2000, potem Atari 1040STE, Amiga 1200, Atari Portofolio, morze blaszaków, GBA,PS1, 2, 3....

a teraz:Atari STez Ultrasatanem,  Atari 65XE+Ultimate1 + SIDE2+ SIO2SD + 1050+LDW Super 2000

3

To w paskudowej kopalni nie ma plików z fontami?

Ostatnio edytowany przez erOS (2014-05-31 08:58:11)

Atari Falcon 030 14MB+SD16GB; Atari TT 030 4MB ST-RAM, 64 MB TT-RAM; Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE 4MB+NetUsbee+UltraSatan; Commodore 64+1541-II+XE1541; Atari 65 XE+CA-2001+Ultimate 1MB+Side2;  P166MMX+GUS.

4

ja mam sporo (setki) fontow jak cos

Inkausta oryginal tez mam - nie pamietam wersji - ale sprawdze

wystawić gdzieś fonty na serwer ?:)

Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050

5

Jeśli można (wolno?) to może na pigwę. Ewentualnie prosiłbym na maila.

BTW erOS dzięki za paczkę od Ciebie!

Zaczęło się od Atari 65XE+LDW2000, potem Atari 1040STE, Amiga 1200, Atari Portofolio, morze blaszaków, GBA,PS1, 2, 3....

a teraz:Atari STez Ultrasatanem,  Atari 65XE+Ultimate1 + SIDE2+ SIO2SD + 1050+LDW Super 2000

6

Nawet trzeba. :)

Piter, namiary na upload masz na PW.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

7

Właśnie przejrzałem stare płyty CD, jest około 20 dyskietek z fontami do 1.09n. Oprócz tego parę wersji Inkausta, Calamusa.
Mogę gdzieś wrzucić.

Who loves kids? Charlie Waffles!! Damn right...

8

Fonty przerzuciłem tu: http://ftp.pigwa.net/stuff/other/Falcon%20fonts/

@bartek030: sprawdź PW. :)

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

9

już sprawdzam, skończe porządki i wrzucam

znalazłem jeszcze fonty Stefana Szczypki - oczywiście do calamusa

10

Bart,

to sa fonty S.Szczypki ? bo juz zapomniałem... znalazłem 9 z 10 dyskietek ale mam na 100 % wszystkie bo mam na pewno drugi komplet - z książeczka - kiedyś gruba kasę płaciłem za to :) ale zarobiło na siebie !:)

Ostatnio edytowany przez piter (2014-06-01 09:38:40)

Post's attachments

image.jpg 947.15 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050

11

nie mam pojęcia, ja nie mam takich ładnych dyskietek, ale zgrywaj, a dyskietki podrzuć do mnie później :)

12

piter napisał/a:

kiedyś gruba kasę płaciłem za to :) ale zarobiło na siebie !:)

Ja też to przerobiłem, na Calamusa 1.09 poszła kasa ze sprzedaży półrocznej Amigi 1200 i PCta, całe 1500 DM (w 1993 roku). A.... do Calamusa było dołaczone Atari 1040 STe / 2MB

Ostatnio edytowany przez Jarkeczek (2014-06-01 10:26:10)

13

Ja mogę jeszcze podrzucić płytkę (zawartość) "Calamus Maximus". Tam jest pełno dem, klipartów, czcionek itp.
Edita: Najpierw przejrzę pigwę.

Ostatnio edytowany przez marekp (2014-06-01 14:38:36)

14

@marekp: napisz do Nawrockiego (3N) o Kombi - nie powinno być problemu office@3n.com.pl Co do Calamusa: calamus.net i wiadomość do Ulfa. Jak masz oryginał - dostaniesz obraz ze źródła. I może ktoś się wreszcie na polskie forum zapisze oprócz mnie.

Sikor umarł...

15

@Sikor. Na razie spróbuję jeszcze odnaleźć kopie...

16

Kolekcję od bartek030 wrzuciłem tu: http://ftp.pigwa.net/stuff/collections/ … ollection/

Wyszło całe 1 GB. :)

17

To nie do końca kolekcja, ale na szybko wrzucone poszukiwane rzeczy. Proszę przejrzeć indywidualnie, oprócz fontów, calamusa w kilku wersjach jest katalog z magazynami dyskowymi, cover dyski z STE-fana, oraz cały?? soft Ramsess-a (niestety prawie wszystko w *dim, bez spisu).

Nic nie testowałem, po prostu zrzucone ze starych płyt nagrywanych 15-20 lat temu. Może ktoś znajdzie coś ciekawego.

18

bartek030 napisał/a:

To nie do końca kolekcja, ale na szybko wrzucone poszukiwane rzeczy. Proszę przejrzeć indywidualnie, oprócz fontów, calamusa w kilku wersjach jest katalog z magazynami dyskowymi, cover dyski z STE-fana, oraz cały?? soft Ramsess-a (niestety prawie wszystko w *dim, bez spisu).

Nic nie testowałem, po prostu zrzucone ze starych płyt nagrywanych 15-20 lat temu. Może ktoś znajdzie coś ciekawego.

Dzięki pomocy Krolla mamy i spis do tego :)

@Voy:
Dla kolekcji http://ftp.pigwa.net/stuff/collections/ … n/Ramsess/ wrzuciłem do uploadu spis (Ramsess-spis.zip).

Atari Falcon 030 14MB+SD16GB; Atari TT 030 4MB ST-RAM, 64 MB TT-RAM; Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE 4MB+NetUsbee+UltraSatan; Commodore 64+1541-II+XE1541; Atari 65 XE+CA-2001+Ultimate 1MB+Side2;  P166MMX+GUS.

19

Przerzuciłem w miejsce docelowe. Dzięki. :)