Temat: Skąd tyle jadu?
Postanowiłem właśnie tutaj o czymś napisać. Jestem tutaj od czasu do czasu. Nie zabieram głosu w dyskusjach na temat sprzętu, oprogramowania itp. bo się na tym nie znam. Zbieram stare kompy, różnych marek i nie mogę powiedzieć, ze jestem atarowcem, czy komodorowcem. Czasem potrafię kupić jakiś zestaw tylko i wyłącznie dla np. joysticka. Reszta zestawu trafia do kogoś innego, bo miejsca w domu nie ma sie w nieskończoność. Pewnie wiecie o czym pisze:) Wszystkie (prawie) moje posty związane są z działem kupno/sprzedaż/zamiana. Ale do rzeczy. Dlaczego na forum, które skupia pasjonatów tak fajnych rzeczy jak stare kompy, jest taki brak życzliwości? Dlaczego w dziale kupno-sprzedaż, które jak sama nazwa wskazuje przeznaczony jest do HANDLU pojawiają się tematy poboczne? W jakim celu wypowiadają się osoby, które stają pomiędzy sprzedającym, a kupującym? Chyba jest sprawą normalną, że osoba kupująca chce uzyskać jak najlepszą cenę. Osoby zupełnie nie zainteresowane przedmiotem sprzedaży, zabierają głos i nie po to, żeby cokolwiek wnieść pozytywnego, tylko po to, żeby komuś dokopać, wykazać jaki to sprzedający pazerny, jak chce kogoś zrobić w trąbę. Przykre to bardzo i niestety obecne na innych forach.