Temat: Inicjalizer dyskietkowy - pytania
Witam,
Jako że początkujący ze mnie Atarowiec, napotkałem kłopoty z zastosowaniem inicjalizera, którym chciałem potraktować gry na dyskietkach. Przeglądałem ostatnio zbiór swoich dyskietek i postanowiłem zrobić mały porządek.
Zrobiłem tak:
Podłączyłem CA2001 (D1) oraz SIO2SD (D2). Odpaliłem DOSa II+D ver. 6.4 i sformatowałem dyskietkę w formacie DD. Z SIO2SD na dyskietkę wrzuciłem jakieś 4 gry. Następnie dograłem inicjalizer Micro-Dos IID Initializer i uruchomiłem go. Pojawiła się komenda włożenia dyskietki i naciśnięcia Return. Niestety nie odczytuje zapisanych gier, choć jakby próbuje, nie dzieje się nic więcej, nie wiem co dalej. Próbowałem również polecenia LOC do zapisanych gier, lecz bez efektu. Co robię nie tak? Może lepiej/wygodniej/rozsądniej użyć innego DOSa/inicjalizera ?
Nadmienię, że podczas tych prób umarła jedna z moich A65XE, o czym zameldowałem w dziale Hardware, podejrzewany jest Pokey. Mam nadzieję, że kolejnej , tym razem A130XE nie uwalę. Chyba nie ma nic złego w podłączeniu jednocześnie stacji CA2001 i SIO2SD.
Pomóżcie, proszę.