Odp: Fortification 2k13
Jestem za. Czyli przeciw. To znaczy jestem za brakiem ograniczeń i jednocześnie jestem przeciw ograniczeniom!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jestem za. Czyli przeciw. To znaczy jestem za brakiem ograniczeń i jednocześnie jestem przeciw ograniczeniom!
xxl: we no serio powiedz - po co trollujesz? po co chcesz utrudniac zycie przyszlym userom atarek, ktore prawdopodobnie beda mialy dopalatory by pasiu czy candle? dlaczego przywalasz sie do czegos, co przeszkadza JEDNEJ osobie, probojacej stanac okoniem wzgledem wiekszosci? w imie czego? co ci to da procz wbicia kija w mrowisko?
to taka metoda na lansowanie sie? jak ci od tego lepiej dygnie - ok, forsuj nielegale dalej, ale miej na uwadze ze tylko wkurwiasz tym...
Koniec tematu Game Compo - bo się i tutaj 'nielegal' robi. Regulamin powstanie przy pomocy innych osób zaznajomionych w temacie i lud ma się do niego dostosować. Rozważę poruszone tutaj tematy. Od postu 89 temat do Bałaganu. Tutaj mowa o party panowie...
Jedno jest ustalone - źródła gier będą nieobowiązkowe na Fortification 2k13 aczkolwiek mile widziane!
Reszta na stronie zlotu już wkrótce.
Im więcej ludzi się wypowie na ten temat - tym lepiej
No to po zawodach. 100 stron jak nic... ;)
Nie widze problemu w regulaminie dopuszczającym nielegale. Moja gra ich nie posiada. :)
syscall i to jest konkret wypowiedź. dzięki!
Ja ze swojej strony proponuję rozważyć regulamin z Wapniaka: http://atari.sikorsoft.com/party/reg.htm - ma działać na standardowym Atari, ale w przypadku wykrycia dodatków - może z tego korzystać. I tyle w temacie - zasadniczo zero ograniczeń (poza 64KB i PAL do uruchomienia). Jak to działa? Przykład - to Tekblast - >64KB dodatkowe "klocki" w grze ;)
a mój pomysł jest taki: żadnych ograniczeń, niech będą nawet produkcję na nielegale, F7, 65C816, 1mega ramu, vbxe itp itd. tylko dać 2 warunki:
1 - praca musi być dokładnie opisana z czego co korzysta, żeby partyzanci wiedzieli w trakcie głosowania.
2 - autor musi się skontaktować z organizatorem w celu zorganizowania odpowiedniej maszyny (w ostateczności sam taki sprzęt musi wziąść na party jak to będzie coś odjechanego)
w takim wypadku partyzanci sami zdecydują czy dana praca jest warta danego rozszerzenia czy nie. takie moje zdanie (i basta:P)
ps: mega popieram pomysł że upublicznienie źródeł jest w gestii autora! dobry pomysł!
Regulamin Wapniaka jest najlepszym regulaminem, jaki powstał.
Ja bym z niego jeszcze usunął zapis o konieczności tworzenia ATR-a. SIO2SD potrafi odczytać i uruchomić pliki XEX, więc dodatkowo pakowanie tego w ATR-a jest zbędne. Oczywiście autor gry sam decyduje, czy gra będzie w postaci XEX-a, czy też pliku ATR (gry wieloplikowe z doczytywaniem danych).
Generalnie popieram to, co napisali powyżej Syscall, Sikor, Koala, XXL i... larek :)
Ostatnio edytowany przez larek (2012-12-18 09:55:46)
Regulamin Wapniaka jest najlepszym regulaminem, jaki powstał.
Dzięki larek ;)
Ja bym z niego jeszcze usunął zapis o konieczności tworzenia ATR-a. SIO2SD potrafi odczytać i uruchomić pliki XEX, więc dodatkowo pakowanie tego w ATR-a jest zbędne.
Ale regulamin mówi:
Gra musi się uruchamiać z nośnika stanowiącego odpowiednik dyskietki (dozwolone pliki *.ATR do 16MB), w formacie MyDOS.
oraz:
Dozwolone są zarówno gry plikowe, jak i całodyskowe
Więc - taki XEX to gra plikowa nie trzeba jej dostarczać w atr-ze. XEXa w tym układzie można potraktować jako bootowalną grę dyskową - wszak SIO2SD jest odpowiednikiem stacji, a w tym przypadku taki XEX można traktować jako odpowiednik dyskietki. Choć oczywiście stwierdzam, że dla mnie jako organizatora - łatwiej jest zapakować wszystko (wraz z DOCami) do jednego ATRa.
Nie widze problemu w regulaminie dopuszczającym nielegale. Moja gra ich nie posiada. :)
A 70 postow wczesniej pisales:
Mi osobiscie sie nie podoba nurt 'game-scenowy' Nie gram w gry, nie interesuje sie gamingiem (nawet retro) i po prostu nie widze sensu robienia konkursow na gry
Rozdwojenie jazni? :P
Te dyskusje o regulaminie gamecompo robią sie tragikomiczne.
Brzmi tak, jakby zostało zgłoszonych do konkursu 36 gier a organizatorzy nie byli pewni czy dopuścic 17 kolejnych używających nielegalnych rozkazów czy rozszerzeń ;P
łatwiej jest zapakować wszystko (wraz z DOCami) do jednego ATRa.
to zalezy od urzadzenia, na SIO2SD chyba latwiej jest miec wszystko pokatalogowane na pc (mozna latwo publikowac cala paczke) a pozniej:
http://www.youtube.com/watch?v=5ibOa4wo_M0
widze ze jest juz dostepny regulamin:
syscall napisał/a:Nie widze problemu w regulaminie dopuszczającym nielegale. Moja gra ich nie posiada. :)
A 70 postow wczesniej pisales:
syscall napisał/a:Mi osobiscie sie nie podoba nurt 'game-scenowy' Nie gram w gry, nie interesuje sie gamingiem (nawet retro) i po prostu nie widze sensu robienia konkursow na gry
Rozdwojenie jazni? :P
Ty naprawde sie przypierniczasz.
Nie widze sensu w robieniu konkursow na gry != nie widze sensu w pisaniu gier.
Sie dopisalem sie.
Jako, że zostałem poproszony przez organizatora o edycję regulaminu niebawem uaktualnienie :). Raz ustalone zasady nie będą podlegać dyskusji i będzie ona bezcelowa ;)-
Jedna z wypowiedzi pokrywa się ideologicznie z tym, co wymyśliłem dziś w porze obiadowej :D hahahahahhh ;)
Jedna z wypowiedzi pokrywa się ideologicznie z tym, co wymyśliłem dziś w porze obiadowej
ta?
nie widze sensu robienia konkursow na gry
;-)
regulamin wydaje mi sie jest calkiem ok. w przypadku game compo podajemy konfiguracje na jakiej dziala, instrukcje ladowania i tyle. wszystko co jest potrzebne organizatorowi do prezentacji gry jest podane - nie musi sie meczyc, sprawdzac wszystkich mozliwych konfiguracji i dochodzic dlaczego moze nie dzialac ;-) kompoty odbeda sie o czasie :D
wreszcie regulamin game compo a nie regulamin zlozony z ograniczen jakie trzeba nalozyc na gre zeby sie uruchomila na compomachine ;-)
zeby sie uruchomila na compomachine ;-)
Tylko Ty masz z tym problemy - bazuje na doświadczeniach choćby i z ostatniego Compo ;)-
nie zrozum mnie zle. do game compo nalezy przyjac KAZDA gre niezaleznie od wymagan, a niech wymaga nawet trzymania poslinionego palca w gniezdzie dzoja :D - wymagania i sposob ladowania musi byc podany dla prezentacji oraz zeby publika wiedziala z czym ma do czynienia. dotychczasowe "regulaminy" mialy wymowe: nie prezentujemy wszystkich gier, prezentujemy tylko te, ktore zgodne sa z okreslonymi trendami - a to oznacza ze ocena gry nie jest po stronie publicznosci ;)
organizator prezentuje! rulezy techniczne to kwestia organizacyjna a nie narzedzie selekcji :)
Nie mów nic o trendach, bo sam je wyznaczasz wg. własnego widzi_mi_się ;)-
Ok - reasumując. Ostateczna korekta regulaminu czeka na akceptację, ogólnie rzecz ujmując dozwolone jest można by powiedzieć wszystko, lecz nie byle jak :D
Publikacja na stronie zlotu najpóźniej do jutra.
A czyja muzyka włącza się po załadowaniu strony zlotu???
Hlejnia - Cedynia z pisemnym zezwoleniem Yerzmyey :)
Wpisz się na listę uczestników Yerz. ;) http://fortification.atari.pl/lista-uczestnikow/pl
"Praca może korzystać z legalnych / nielegalnych instrukcji 6502c,"
Może dopisać, że jeżeli zostanie wykryty 65816, to powinna na nim także działać?
"Grę dostarczamy do organizatora w postaci plików wykonywalnych, gra może zawierać się w jednym, lub wielu plikach, lub może zostać dostarczona w postaci obrazu dyskietki ATR. "
Carty odpadają?
Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2012-12-19 12:23:01)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.112 sekund, wykonano 14 zapytań ]