26

Odp: Gejpal przestrzegam!!!!

Dostęp do konta paypal to adres email i hasło ... czy muszę opowiadać, jak łatwo jest się na takie konto włamać i kogoś okraść? Mnie osobiście nie dziwi wrażliwość Paysrala, wkurzaja jedynie wysokość prowizji.

27

Eskalator, dziwne rozumowanie, to ja mam ucierpiec za to ze firma robiaca miliardowe obroty ma zabezpieczenia jakie ma? Bo nie wiem czy wiecie ze paypal jest czescia Ebaya.I tu sa dopiero smieszne rzeczy bo raz placi sie prowizje Ebayowi za sprzedaz,potem placi sie prowizje paypalowi za przelew.
Poza tym uzywam paru innych systemow platnosci i tam nie ma takiego cyrku.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

28

Zaxon, to jest rozumowanie obiektywne. Każdy system obrotu pieniędzmi posiada wady i zalety, kwestia użycia odpowiedniego do swoich potrzeb. Bez znaczenia czy to bank, paypal czy jakieś moneybrookers, mają swoje ograniczenia i powinieneś to wiedzieć w czasie rejestracji czytając regulamin .... chyba przeczytałeś go przed potwierdzeniem prawda?

Akurat paypal na ebayu świetnie się sprawuje, odpowiednio używany daje poczucie bezpieczeństwa i hula jak złoto. Jakie inne, lepsze systemy płatnicze masz na myśli? Chyba nie mówisz i podstawowych narzędziach scamerów jakimi są western union czy inne moneybrookers?

29

nie czaje problemu...
czytaliscie regulami?
akceptowaliscie?
to po co te zale?

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

30

jellonek napisał/a:

czytaliscie regulami?
akceptowaliscie?

@Jell, przeca to prawdziwi Polacy. Oni nie czytają regulaminu, choćby tam nawet było, że będą spać z murzynem ;P Oni akceptują w ciemno ;P

Sikor umarł...

31

AS tak sobie przeczytałem ten wątek jeszcze raz i wychodzi na to, że Ty sam się tych pieniędzy zrzekasz bo nie chcesz podporządkować się zasadom paypala i przesłać im dokumentów. Kosztowna duma.

Poprawcie mnie jeśli coś przeoczyłem.

32

@jell - wyobraz sobie ze zawzialem sie i przeczytalem (przy ktorejs tam aktualizacji) ich regulamin choc byl dlugi i rownie ciekawy jak papier toaletowy. Ja rozumiem do czego maja prawo, i ze pomylki sie zdarzaja, a ostroznosc nie zawadzi. Tyle, ze czlowiek liczy na to ze jak zadzwoni na infolinie to sprawe wyjasni, uslyszy "przepraszam" i bedzie mial za 10min odblokowane konto. A tu sie okazuje ze siedzą tam "automaty" stosujące w podejsciu do _wlasnego klienta_ paragraf 22. Patrz przypadek Zaxona albo AS'a.

Pozatym choc pajpal nie jest monopolista to ma tak dominujaca pozycje na ebayu USA, ze bez niego praktycznie nie mozesz nic kupic/sprzedac. Dla kolekcjonerow z Europy zablokowanie konta to odciecie od zakupow.
A dla prowadzacych biznes to mozesz sobie wyobrazic. To tak jakbys chcial otworzyc sklep RTV i nie mogl przyjmowac kart platniczych bo jedyny bank w kraju odmowil Ci wspolpracy bez podania rzetelnych przyczyn i bez prawa odwolania do sądu.

33

Eskalator napisał/a:

AS tak sobie przeczytałem ten wątek jeszcze raz i wychodzi na to, że Ty sam się tych pieniędzy zrzekasz bo nie chcesz podporządkować się zasadom paypala i przesłać im dokumentów. Kosztowna duma.

Poprawcie mnie jeśli coś przeoczyłem.

Dostosowałem się, ale ile mam jeszcze im wysłać swoich dokumentów???

34

@As: Numer konta żony, telefon do kochanki, pin do karty, podać bezpośredni kontakt na komórkę, rozmiar buta i grupę krwii. Zasadniczo dla nas jest to dziwne - ale takie są realia w USA. Pamiętam, jak ktos był stamtąd zdziwiony, że numer konta na stronie firmowej podałem. Bo u nich - mając dane firmy i numer konta bez mała każdy mógłby sobie coś wypłacić (pomijając stan mojego konta).

Sikor umarł...

35

Tak Sikor, ja po prostu myślałem że to taki serwis jak sniper...
Nie przypusczałem że mogą ot tak z palca zagarnąć moje pieniążki.

Ale jak widać mogą i mogę im przez 6miesięcy skoczyć ...

36

AS nikt Ci pieniędzy nie zagarnął, wyślij im to o co proszą i kaska zostanie odblokowana. Nie rozumiem Twojego podejścia, jak złamiesz sobie rękę to też każesz amputować zamiast w gips wsadzać?

37

nosty: alez ja to doskonale rozumiem. po prostu decydujac sie na korzystanie z ibeja, decydujesz sie na to ze gejpal moze ci taki psikus zrobic. a to, ze wlasciwie brakuje konkurencji i jesli chce sie cokolwiek kupowac/sprzedawac musi przykleknac i ukorzyc sie przed ibejem - no coz... takie zycie.
mozna z ibeja nie korzystac, ale czlowiek odcina sie przez to samodzielnie od najwiekszego rynku.
podobnie mozna nie korzystac np. z facebooka - tu tez czlowiek odcina sie od pewnych funkcjonalnosci (np. agregowania informacji wymienianych w roznych grupach znajomych).
wybor jest, choc przypomina on "propozycje nie do odrzucenia".

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

38

Eskalator napisał/a:

AS nikt Ci pieniędzy nie zagarnął, wyślij im to o co proszą i kaska zostanie odblokowana. Nie rozumiem Twojego podejścia, jak złamiesz sobie rękę to też każesz amputować zamiast w gips wsadzać?

PRZECIEŻ WYRAŹNIE napisałem że wysłałem im dokumenty i dalej mają mnie w dupie!! Oraz linki z ebaya do swoich transkacji!!!
Umiesz czytać???
JAK TO MI NIKT PIĘNIĘDZY NIE ZGARNĄŁ???
-przecież nie mogę ich wydać, nie mogę ich spalić, zjeść, rozdać itd.

Więc jak to mi nikt ich nie zgarnał??

Zgarnął i to na 6miesięcy albo wieczne nieoddanie..
Czytając różne fora o pejpalu to sądzę że nigdy już ich nie zobaczę.

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-04-08 07:17:13)

39

AS... napisał/a:

PRZECIEŻ WYRAŹNIE napisałem że wysłałem im dokumenty i dalej mają mnie w dupie!! Oraz linki z ebaya do swoich transkacji!!!
Umiesz czytać???

Umiem, nie napisałeś wyraźnie.

JAK TO MI NIKT PIĘNIĘDZY NIE ZGARNĄŁ???
-przecież nie mogę ich wydać, nie mogę ich spalić, zjeść, rozdać itd.

Więc jak to mi nikt ich nie zgarnał??

"Zgarnąć" to znaczy przywłaszczyć a nie "czasowo zablokować", spora różnica jakich słów używasz bo możesz kogoś niesłusznie oskarżyć o kradzież.

Czytając różne fora o pejpalu to sądzę że nigdy już ich nie zobaczę.

To zamiast czytać fora dla krzykaczy zacznij czytać regulaminy tego, co podpisujesz a tymczasem skup się na rozwiązaniu sprawy z paypalem zamiast kręcić aferę dookoła.

40

Eskalator pracujesz w pejgównie???
Wszystko u Ciebie w porządku pod kopułą?

Dla Twojej wiadomości:
wysłałem im wszystko co chcieli, automat(człowiek który czytał z ekranu odpowiedzie) z infolini przez 30minut mnie zdzwodził, jak tylko wyślę to i tamto i sramto ... Jak dał mi dojść do głosu i powiedziałem mu że wysłałem wszystko i jego kolega potwierdzi mi to to się w końcu zamknął!! I nic nie powiedział !

To oni mi zgarneli pieniądzę, a nie ja im!!
Jak ja bym im zgarnął to bym miał pewnie odsetki na poziomie 30% i zaraz dostał bym pismo przedprocesowe od Kruka czy innego takiego ultimo ....

Jak pisałem nie moge wydać pieniędzy,ani spalić, rozdać, dla mnie = sprytne przywłaszczenie cudzej własności na 6miesięcy.
Mając sporo takich osób jak ja mogą sobie nieźle tą kasą poobracać, nawet niech wpłacą na lokatę 6miesięcy bez ryzyka grania na giełdzie itd. itp.
Czysta kasa dla nich z takiej operacji.
Wiem że takich jak ja jest niestety spoooooooro więcej..

Skupiłem się na rozwiązaniu sprawy i gów* to dało.
Wysłałem im sterty dokumntów i nic ....
Regulamin czytałem dokładnie, miałem u nich konto od kilku lat, ale tam dość często zmienia się regulamin i go olałem, pisał o tym Nosty zmiana była tak długa i szara jak papier toaletowy..

Dziękuję że mi nie pomagasz tylko wręcz przeciwnie..

Pójdz sobie na jakiś inne forum onetowe z takimi poradami i takim wspomaganiem.
A nie troluj w moim temacie...

Temat można zamknąć ..

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-04-08 09:56:20)

41

Pienisz się, obrażasz mnie bo tak naprawdę założyłeś ten wątek tylko po to, żeby Ci ktoś przytaknął i pogłaskał bez prawa do wyrażenia odmiennego zdania. G**** zalatwisz jeżeli traktujesz sprawę tak emocjonalnie, całkiem słusznie użyłeś nazwy Onet tylko w złym kierunku.

Paypal to nie organizacja przestępcza, mają swoje zasady i podlegają prawu, krzykiem wiele nie zdziałasz i chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak wiele potrafi zmienić odrobina asertywności. Pamiętaj, że mają swoje terminy rozpatrywania spraw, miliony użytkowników z wiele poważniejszymi problemami i pewnie z 10% to jeszcze gorsi krzykacze-buntownicy niż Ty. Dzwoń, pisz maile i wychwytuj sytuacje, w których oni łamią swoje przepisy i/lub prawo a dopiero wtedy będziesz miał argumenty, żeby kogoś zbluzgać.

42

Skończyłeś trolować???
Jeśli tak to idź na onet i tam sobie troluj a nie w moim temacie!!
Mój temat miał być ostrzeżeniem dla innych, ja się naciąłem ale może dzięki temu tematowi ktoś inny się nie natnie ...

43

Dokładnie!. Ja podobno :) mam paypal'a którego sobie utworzyłem z 6 lat temu i użyłem tylko raz. Ostatnio się nawet zastanawiałem czy nie reanimować tego, ale po "zachęcie" zaxona i teraz ASa nawet nie rozważam próby reanimowania gówn... które może mi wciąć pieniądze w tak bezsensowny sposób. Więc dzięki za ostrzeżenie.

44

.

Ostatnio edytowany przez Eskalator (2011-04-08 13:41:31)

45

Hehe, dajcie spokoj.
Z tematu mozna sie dowiedziec tyle, ze jak przez jakis czas kupujesz na aukcji breloczki za 50$ a pozniej chcesz kupic komputer za 1000$ to to towarzystwo od przelewow blokuje dla siebie twoje pieniadze na 6 m-cy (!) bo im sie to wydaje podejrzane. Dodaktwo chca blokowac twoje prywatne konto. Jak dla mnie to jest zalosne.

46

Eskalator,

Napisz mi co wniosłeś do tego tamatu?????
Cały czas mnie atakujesz, rozumiem masz kompleksy siedzisz przed komputerem, dzisiejszy dzień Ciebie zdenerwował
itd. itp.

Nie chce mi się cytować Twoich odpowiedzi.

Mój temat miał być przestrogrą dla innych, ja straciłem 4kpln było mineło oddycham już normalnie.
Udało mi się o tym ostrzec Jurego i mam nadzieję że jeszcze kogoś...
taki był cel tego tematu!

Dziwisz mi się że jestem impulsywny i jadę na "firmę" która zarąbała mi kilka tyś pln?  Nie bądź śmieszny.
Na niekture Twoje uwagi nawet nie chciało mi sie odpowiadać (o oderwanej ręcę)...

Eot z mojej strony w odpowiedziasz na Twoje posty.

dzięki Mazi, pięknie to podsumowałeś!!

Prosiłem admina o zamknięcie tego tematu, ale widać nie leci z nami w tej chwili :P

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-04-08 12:39:01)

47

Ano widzisz kolego AS, mój wkład do tego tematu to opozycja do jednostronnej nagonki, którą chciałeś rozpętać. Nie atakuję Cię a polemizuję, jeśli pojmujesz różnicę, nie jestem zdenerwowany, nawet momentami bawią mnie Twoje odpowiedzi. Nie wiem czy zauważyłeś, ale kilka innych osób w tym wątku już Ci odpowiedziało podobnie, podpisałeś regulamin to się nie dziw, że firma go egzekwuje. Napisałem Ci też co moim zdaniem powinieneś zrobić, też Ci umknęło. Jeśli tak prowadzisz dyskusję to nie dziw się, że nawet "automat telefoniczny" paypala Cie olał.

AS i mazi: paypal w założeniu dość prostym (od strony obsługi) systemem przepływu pieniędzy co jest obarczone wysokim ryzykiem dla obu stron. Codziennie tracą ogromne kwoty tytułem wypłaty rekompensat dla poszkodowanych przez oszustów użytkowników, przelew 4000pln na koncie, które realizowało do tej pory transakcje na kilkaset pln jest podejrzany i nie ma się co mazać, że muszą to sprawdzić. Konto nie jest blokowane na 6 miesięcy tylko do wyjaśnienia, problem zaczyna się gdy użytkownik nie potrafi tego wyjaśnić lub dąsa się jak dziecko, któremu zabrano lizaka.

Tania i dobra jest tylko kiszona kapusta, chcesz zmniejszyć ryzyko to zapłać prowizję w banku lub przepuść transakcję przez ebay.

48

Mimo iż dałem eot.

-Tak zupełnie inaczej mi się z Toba "rozmawia"...
Nie dziw się komuś, komu zablokowali konto że robię na nich nagonkę...
Nie chciałem kupić kapusty tylko Atari falcon-a z ct63 +picopsu+dysk 6,4gb ze wszystkimi programami jakie powstały na falcon-a i to wszstko skonfigurowane.
Paypal zabrał mi jak małemu dziecku cukierka więc tupię nogami w miejscu i prostestuje :P

Ale tym sposobem zostałem zmuszony do nauki zainstalowania mint-a na swoim falconie z ct63, później czeka mnie montaz picopsu itd. itp.

Cukierek jest
- tylko w folii, a tam zabrali mi okazję na piękną gotową wuzetkę, tylko ją zjeść..

Mimo wszystko miłego weekednu Eskalator

p.s. zawsze płaciłem przez bank i płaciłem 20-25pln od przelewu, ale postanowiłem zaoszczędzić ...

MM: Posty zawierające personalne wycieczki zostały usunięte, a kolejne zawierające inwektywy będą nagradzane urlopami. Temat zostanie zamknięty wtedy, kiedy As wyjaśni sprawę z Paypal i napisze, w jaki sposób została zakończona.

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-04-08 13:05:00)

49

Eskalator: Nie maze sie ani nie dasam. Nie mam tam konta i po przeczytaniu tego tematu nie wiem czy chce miec. Zamiast kupic cos natychmiast, strace pieniadze na pol roku oraz wylicytowany przedmiot. Kto wie czy jeszcze negatywa bym nie dostal. Dla kupowania szpei za 10 pln szkoda zachodu.

50

mazi: te dąsy to nie o Tobie było.
Temat blokad dotyczy głównie przelewów personalnych bo w przypadku aukcji nie trzeba nic udowadniać, sama aukcja zawiera informacje potrzebne do uwierzytelnienia płatności. Przy niewielkich kwotach ryzyko blokady też jest niewielkie, właściwie prawie żadne. Bojkotowanie paypala to dość słabe rozwiązanie, user odcina się w ten sposób od sporego kawałka świata, no chyba, że nie ma takiej potrzeby.