26

Odp: Król trollowania na Atari Area...

Candle napisał/a:

z suszonej zaby

10/10 :D

27

pajero napisał/a:

IMHO forum (nasze) traci na wartości wiedzodajni.

Taki drugi Onet się robi.

Ostatnio edytowany przez jury (2011-01-09 21:10:40)

28

A gdzie ja teraz w środku zimy znajdę suszoną żabę? A o "onecie" to już pisałem ze 2-3 lata temu ;P

Sikor umarł...

29

Sikor napisał/a:

A gdzie ja teraz w środku zimy znajdę suszoną żabę?

Spoko, dostaniesz w dzielnicy alchemików :)

30

"Suszoną żabę rozetrzeć wraz z lewym skrzydłem komara, dodać szczyptę amoniaku do smaku..." ;D

Sikor umarł...

31

Sikor: jakbyś czas przeznaczony na siedzenie na forum w tego typu wątkach i wymyślanie takich rzeczy przeznaczył na rozwijanie swojej zabawy z 6502 to sądzę, że już niejedną fajną produkcję byś stworzył. Pomyśl ile czasu/zapału/energii na to poświęcasz, spożytkuj ją na klikanie w 6502, żeby potem nie płakać, że nikt nie chce pisać softu dla Atari z 16kB RAM.

32

Bo nikt nie chce. Mało kto nawet na 64KB. Tylko na jakieś 1MB potworki z 65816 ;P Jakbyś czas przeznaczony na czytanie tego wątku przeznaczył na zabawę z VBXE (dla Ciebie nieco wyższy poziom) - to napisałbyś już jakąś gierkę w 256 kolorach ;P

Sikor umarł...

33

Ooo, jest Sikor, jest impreza...,

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

34

@zaxon: cholera, nie zapowiadałeś się, bym Cię wciągnął na listę ;P
@hmk: na to to trzeba zasłużyć, a z Twoją ilością postów to sobie na koronę jeszcze poczekasz, oj poczekasz... Choć są tacy, którzy i z tą ilością by się pewnie kwalifikowali... ;D

Sikor umarł...

35

@Sikor - mam nadzieje, ze nie masz mi za zle, iz nie glosowalem na Ciebie. ;)   A poza tym - narzekales kiedys ze ludzie nic nie robia (dema czy gry), teraz do nich dolaczyles i od razu zalapales faze.... wiec widzisz, ze jest jak jest i trzeba sie do tego przyzwyczaic.... ;)  :D

36

@Dracon:  ;P Nadal narzekam, że ludzie nic nie robią - mam to w naturze. Mi "robienie czegoś" obrzydzili inni, a poza tym - nie lubię (jak większość z nas) jak ktoś na siłę usiłuje organizować mi czas ;P

Ostatnio edytowany przez Sikor (2011-01-09 23:23:25)

Sikor umarł...

37

Eee ,
Ankieta jest tendencyjna a w damskiej ubikacji napisane jest  "głupi kaowiec".

Ostatnio edytowany przez zaxon (2011-01-09 23:26:02)

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

38

Sikor, nie zejdziesz już poniżej poziomu jaki w tym wątku prezentujesz nie? Napisz że nie, proszę :D

A, i tak wiem co napiszesz. Nie ma takiego poziomu ... :)

Ostatnio edytowany przez jury (2011-01-09 23:43:07)

39

Sikor napisał/a:

@Dracon: Mi "robienie czegoś" obrzydzili inni, a poza tym - nie lubię (jak większość z nas) jak ktoś na siłę usiłuje organizować mi czas ;P

Zatem witaj w KLUBIE! :) Mi tez ogolnie obrzydzili i na poczatku trudno bylo sie przestawic, ale teraz juz jest luz - od pol dekady wiem, ze niczego tu nie musze (udowadniac) i jest fajnie. :D Nawet regularne bywanie na zlotach przestalo mnie interesowac i bynajmniej nie narzekam nawet na to. :P :)

Ostatnio edytowany przez Dracon (2011-01-09 23:57:53)

40

Sikor - ile Ty masz lat? Ja wiem, ze chcesz byc w centrum zainteresowania ale to co robisz przechodzi jakiekolwiek pojecie.

Proponuje zaloz ankiete "kogo najbardziej lubisz i dlaczego jest nim Sikor"

ps. A gdzie Mazi;>

My tu gadu gadu, a dziewczyny w Ornecie nic cieplego w ustach od rana nie mialy:) <>

41

Miałem się powstrzymać od komentarza, ale widząc ten wątek po prostu nie sposób przejść nad tym do porządku dziennego... Sikor, jakim prawem poddajesz "publicznej egzekucji" kolegów ze sceny ? Kto Ci dał takie prawo ? Ta ankieta jest zbyteczna, bo największym i bezapelacyjnym trollem jest jej autor (co zresztą potwierdzają wyniki). Nie wiem, lubisz klimaty SM ?

W jednym worku znalazł się As, Candle, TeBe, Jellonek, Pajero... i oczywiście Ty. Wiesz co, z drugiej strony aby znaleźć się w tak doborowym towarzystwie to na to trzeba zasłużyć. Może zróbmy zamianę - usuń siebie i wrzuć mnie.

Naprawdę, to zaczyna być chore. Czy potrzebujemy takiego personalnego szczucia na siebie ? Czy tylko dlatego że ktoś ma inne zdanie w danym temacie, albo nie zgadza się z naszymi argumentami to trzeba go opluć ? Nasza atarowa społeczność i tak jest bardzo mała. Po co takie ankiety, czemu one mają służyć ? Jakie korzyści z niej wypływają, oprócz "pogłębiania dołów" ?

Ostatnio edytowany przez grey/msb (2011-01-10 13:16:55)

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

42

Oj źle się dzieje z Sikorem źle..
-ten kawałek idealnie pasuje do Sikor-a:
http://www.youtube.com/watch?v=TroenoOkXHo

Grey dobrze prawi:
- nie potrzebujemy szczucia na siebie, czemu nam je zapewniasz sikorze???

Ostatnio edytowany przez AS... (2011-01-10 13:53:57)

43

tak, dajmy Greya:) (bede na niego glosowal, a co;p) i ja tez chce byc w ankiecie... Tylko nie z Asem:) 

Sikor -> dostales bana na Onecie?

My tu gadu gadu, a dziewczyny w Ornecie nic cieplego w ustach od rana nie mialy:) <>

44

dajcie mu juz spokoj, zignorujcie...
mial gorszy dzien...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

45

Sikor napisał/a:

Bo nikt nie chce.

Ja jak coś pisałem, pisałem zawsze dla siebie, aczkolwiek cieszyłem się jak widziałem, gdy ktoś odpalał moje wypociny, np. cieszy mnie fakt, że nawet dzisiaj ktoś czasem używa MegaPlayera. Ale jak coś pisałem, to pisałem dla siebie, dla frajdy, a nie pod publikę, owszem, czasem "używalność" na tym cierpiała (dziwne klawiszologie) itp

Sikor napisał/a:

Mało kto nawet na 64KB. Tylko na jakieś 1MB potworki z 65816 ;P

Amiga dzięki takim potworkom była dłużej popularna: FAST Ram, karty turbo owocowało to potężną ilością świetnych dem. ST(e)/Atari 32-bit (może poza CT60 w Falconie, które stało się jakimś standardem) stanęło na gołej motoroli z minimalnie większym RAM-em efekt tego taki, że jak ktoś zrobi średniej klasy demo na ST to już jest święto.

Nawet scena C64, która niby była "konserwatywna" powoli przyzwyczaja się do rozszerzeń.

Sikor napisał/a:

Jakbyś czas przeznaczony na czytanie tego wątku przeznaczył na zabawę z VBXE (dla Ciebie nieco wyższy poziom) - to napisałbyś już jakąś gierkę w 256 kolorach ;P

Sądzę, że byłoby to bardzo ambitne z mojej strony, bowiem skutecznie pisanie czegoś "w ciemno" pod sprzęt, którego się nie ma, to oznacza bardzo wysoki poziom :D

Ostatnio edytowany przez macgyver (2011-01-10 18:45:16)

46

grey/msb napisał/a:

Miałem się powstrzymać od komentarza, ale widząc ten wątek po prostu nie sposób przejść nad tym do porządku dziennego... Sikor, jakim prawem poddajesz "publicznej egzekucji" kolegów ze sceny ? Kto Ci dał takie prawo ? Ta ankieta jest zbyteczna, bo największym i bezapelacyjnym trollem jest jej autor (co zresztą potwierdzają wyniki). ..

Jak się miałeś powstrzymać - to kiego grzyba komentujesz? Przewidując wynik dałem taką ankietę - chyba mi wolno wyrazić swoje zdanie? Opcje pozostają, po primo: chyba mnie można ich zmienić bez opcji admina (nie wiem), secundo - wyniki byłyby przekłamane. Poza tym - jeszcze nie zasługujesz na koronę.
@As: wszyscy w jakimś stopniu jesteśmy małymi dziećmi.
@mały: nie, na onecie mnie nigdy nie było. Tak samo jak na facebooku mnie nie ma.
Kolejna sprawa - śmieszne jest to, że na ankietę związaną z zinami, programami itp. - odpowiada taka ilość osób, że (prawie) można ją policzyć na palcach dwu rąk. A na ankietkę o trolowaniu, która wisi jeden dzień - jest już koło 50-ciu głosów. Żenua, potwierdza to niestety moje zdanie, że prawdziwej sceny już chyba nie ma. Przykre to, ale prawdziwe.

Sikor umarł...

47

Sikor: bo tego już nie można wytrzymać, rozumiesz? Człowieku, wzbudzasz tyle negatywnych emocji na forum, że część ludzi przestało tu już nawet zaglądać z obrzydzenia. Jak sądzisz, czemu tyle osób wzięło udział w ankiecie? Czemu jesteś niekwestionowanym królem? Może trochę autorefleksji?

Ostatnio edytowany przez grey/msb (2011-01-10 18:26:50)

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

48

@grey:  nikt Cię nie zmusza do czytania moich postów, to Twój wybór. No, chyba, że się mylę i siedzi ktoś koło Ciebie z batem i wmawia "CZYTAJ POSTY SIKORA, CZYTAJ POSTY SIKORA..." ;P

Sikor umarł...

49

Sikor napisał/a:

Żenua, potwierdza to niestety moje zdanie, że prawdziwej sceny już chyba nie ma. Przykre to, ale prawdziwe.

I będziemy tak w uparte czy scena jest czy nie ma, ku...a, co to ma za znaczenie? A tak w ogóle to ma jej nie być bo Ty tak mówisz? Mam pomysł, pierdo...ć czy scena jest czy nie ma, załóżmy że scena wyginęła dekadę temu a teraz mamy scenę 2.0 lub 2.5. Czepi się taki baran jeden czy drugi jakiegoś terminu ( scena ) i ch... wie o co chodzi z tym czy jeszcze jest czy niema, boszzzz. Dorośnij, to co było kiedyś nazywane sceną już od miliona NIE MA, teraz jest scena 2.0, zupełnie K...WA inna, tamto było i już nie wróci. Kup sobie wehikuł czasu i wróć do tego co było, bo chyba nie umiesz iść do przodu.

grey/msb napisał/a:

Może trochę autorefleksji?

On tego NIE MA.

Ostatnio edytowany przez jury (2011-01-10 18:52:37)

50

Jury: a co, boli? Dla jednych ma znaczenie, dla drugich to KU..A - tak to bywa, pies się topi, Jury pływa...

Sikor umarł...