Temat: Picie vs Prace, czyli ankieta o party
Będąc na wielu ostatnich zlotach właśnie nad tym się zastanawiałem, prac coraz mniej, picia coraz więcej. Robi się po prostu taki większy sztab :(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Będąc na wielu ostatnich zlotach właśnie nad tym się zastanawiałem, prac coraz mniej, picia coraz więcej. Robi się po prostu taki większy sztab :(
Masz jakies zle dni?
Jakis czas temu zadeklarowales, ze nie bedziesz glosowal na party wiec ja sie pytam po co ta ankieta?
Zapraszam na piwo, pogadamy.
Mazi: na party nie głosuję, więc ocb? Piwo piłem wczoraj, więc dzieki. Nie skorzystam tym razem.
No wlasnie, nie glosujesz a pienisz sie... Coz wiecej dodac...
Trudno. Rob co uwazasz. Ja i tak klade l#$*e na to.
Twoja odpowiedz jest przykladem brania wszystkiego raptownie i doslownie.
Nie proponowalem piwa w tym momencie. Tylko jak bedzie okazja i czas.
Eech krotkowzrocznosc...
Nie głosuję ze znanych wszystkim powodów - dopuszczanie do "przesuwania" deadline-ów. Póki się to definitywnie nie skończy - nie będę głosował, bo dla mnie tgo jawne oszustwo (zresztą "dopieszczone już") w regulaminach. Według mnie - jak autor ma coś do pokazania (większość nie ma) i decyduje się upublicznić - powinna taka wersja wyjść na party, nawet jako "party version", z zaznaczeniem, że nie wszystko może być o.k. Nie wychodzi - czyli wszyscy jesteśmy zrobieni w przysłowiowego Ch*a. Tyle. Zresztą był o tym odpowiedni wątek - możesz se poszukać, a nie bijesz pianę o moje ankiety.
true !
Opcje głosowania niepełne, zawsze powinna być co najmniej opcja "Inne" czy coś w tym stylu. Ja jeżdżę na zloty po to by spotkać się i pogadać z innymi którzy też interesują się tym co jest moją odskocznią ( czytaj. hobby ) którym jest Atari. Przyznaję szczerze że prace mam gdzieś :P koniec i kropla. Fakt są fajnym dodatkiem, ale nie po to jeżdżę.
Ostatnio edytowany przez jury (2010-11-11 20:33:16)
Ja tak jak jury z tym, że prace chętnie obejrzę bo cenię pracę innych.
brakuje najwazniejszego pytania: spotkac sie irl z ludzmi z ktorymi sie ciagle kontaktuje na odleglosc...
party to najlepsze miejsce w ktorym mozna sie znacznie szybciej i znacznie wiecej dowiedziec o szczegolach technicznych, ktore nie zawsze daje sie wygooglac...
Ty weź przestań z tymi szczegółami technicznymi bo bezrobotny jeszcze przyjedzie ;)
Cedyn: Marcinie, jesteś dla mnie jak brat. Za czasów Shadows'ów wypiliśmy więcej wódy niż wody w Wiśle, a produktywność na platformach Atari 8-bit i Falcon nie ucierpiała na tym ani trochę. Poza tym cały wątek jest bez sensu - sprawę dokładnie wyjaśniłem w innym wątku. Pozdrawiam serdecznie :)
Ostatnio edytowany przez grey/msb (2010-11-12 08:36:10)
Grey: jest z sensem, bo tu akurat nie chodzi o SV, ale ogólnie o przyjazdy na party. Nie jeździsz, więc nie wiesz, jak to teraz wygląda. A może warto by było...
A może warto by było...
... zobaczylbys wtedy jak Sikor lata ze swoja Sikorowka i niemal na sile wlewa ja ludziom do ust. Dodam, ze niezly z tej Sikorowoki zajzajer.
Ot taka przwrotnosc. To tak jak z tym amerykanskim radnym czy burmistrzem, ktory optowal za zamykaniem domow publicznych i delegalizacji prostytucji a zlapano go na goracym uczynku z panienka lekkich obyczajow.
Jak dla mnie punkt ankiety Obejrzeć prace (których i tak prawie nie ma) jest strasznie tendencyjny (z tym, że nie ma - od razu autorytarnie forsuje swoją wizję). Moje pierwsze party to Głuchołazy 2010, było rewelacyjnie, nie widziałem by alkohol był myślą przewodnią (choć sam jak i większość też piwkowałem) a COMPOty były jednym z najbardziej magicznych momentów i prac wcale nie brakowało (no ok, nie było kolejnego Asskickera czy Numena). Wystawianie tezy, że prac byłoby więcej(?) gdyby ludzie nie pili alkoholu zakrawa na posądzanie Atarowców o alkoholizm, który rzekomo przeszkadza im w tworzeniu (a nie np. brak czasu, praca zawodowa, rodzina) ;) Wszystko jest dla ludzi i w G-zach bynajmniej proporcje nie zostały zachwiane. Panowało tam Atari a nie wóda.
Ostatnio edytowany przez Jacques (2010-11-12 10:49:33)
true !
... i to co sikor pisze tez TRUE !
Hmm, na obecną chwilę nikt nie jeździ wystawiać prac. Większość jeździ opróżniać butelki za to :/
Ale czekaj, żeby wystawić prace to trzeba KAWAŁEK czasu wcześniej ją tworzyć a nie na party, nie. Co w tym wszystkim przeszkadza opróżnianie butelek choćby do upadłego na party? Bo za nic tego nie umiem pojąć? Napisz może bezpośrednio że nie tolerujesz towarzystwa pijanych samców na zlotach i tyle, a nie coś tu kręcisz :P
Ostatnio edytowany przez jury (2010-11-17 22:51:29)
Sikor, wybacz, ale ja też już przestałem to wszystko rozumieć.
no cusz [tm]
sikor: SPOTKAC SIE! to, ze przy spotkaniu ktos oproznia butelki - to dodatek, ale glownie ludzie jezdza po to by sie spotkac.
prace mozna wystawic nie pojawiajac sie na party...
btw. zajrzyj moze do slownika angielskiego (albo uzyj google translate) i przekonaj sie co oznacza slowo "party" (chodzi oczywiscie o "nasz" kontekst).
Sikor: wbrew pozorom skrót AA to nie "Anonimowi Alkoholicy" ale "AtariArea" ;)
jak to kiedyś powiedział mi XTD "trzeba troche zachlać by zrozumieć niektóre efekty w demach a szczególnie te z fraktalami..." ;)
Po prostu nikt wcześniej w ankiecie nie zaznaczył opcji "wystawić prace" i tyla. Teraz (na obecną chwilę) widzę dwa takie wpisy. TERAZ JASNE?
Sikorówka ruls!!!
Nie raz i nie dwa lała się wiadrami i wszyscy pili..
A co Sikor chodzi w tych wsystkich Twoich postach???
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.087 sekund, wykonano 15 zapytań ]