Temat: Czy lubię gry pseudo-tekstowe?
Wątek do testów ankiety, ale jednocześnie do sprawdzenia upodobań graczy. Ankieta trwa 7 dni
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
ABBUC Software 2024 - wyniki Ukazały się wyniki tegorocznego ABBUC Software Competition
Przeszłość spotyka przyszłość Czwarta edycja festiwalu gier konsolowych i komputerowych z lat 80. i 90.
Czwarta edycja ATASCII Compo! Dziś, 1 października 2024, oficjalnie rozpoczął się okres nadsyłania prac!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wątek do testów ankiety, ale jednocześnie do sprawdzenia upodobań graczy. Ankieta trwa 7 dni
Edit - pytanie usunięte.
Ostatnio edytowany przez FUJI (2010-03-08 17:28:36)
heh, za dużo osób nie wzięło udziału w ankiecie - w sumie jest 25 osób na 34, którym coś takiego podpada, w tym 8 takich, co by pograli i bez grafiki. Mamy jakiś pogląd...
w tym 8 takich, co by pograli i bez grafiki
To jacyś zboczeńcy, niech sobie kupią ZAM-2-BETA a nie Atari :)
eee, bez przesady. Choć czyste tekstówki są mocno ortodoksyjne to jednak potrafią wciągnąć na długie godziny. Znam to z autopsji. To tak jakbyś powiedział, że Ci co lubią książki a nie komiksy też są zboczeńcami. W dzisiejszych czasach na pewno, ale dobra książka to podstawa. I w sumie cieszę się, że jestem zboczeńcem :)
To jednak trochę co innego :) W czyste tekstówki w książce lub gazecie też grywałem. Ale kiedy człowiek siedzi przed ekranem jego percepcja i oczekiwania są inne :) Tak - ebooki też drukuję przed czytaniem :D
no dobra
ale chyba mozna powiedziec smialo ze barahir czy mózgprocesor fajna gra jest
i jesli bylo by takich gier wiecej to i swiat bylby odrobine piekniejszy ;)
A ja za to widzę, że mimo ustawionego limitu dni - ankietę można wypełniać dalej... ;) Więc błąd w silniku forum, ale to nie do Delego, a do twórców silniczka ;)
Dla mnie tekstowki byly objawieniem. Tzn. bylem oczarowany faktem ze mozna porozumiewac sie z komputerem za pomoca jezyka "naturalnego". Grafika zazwyczaj jedynie przeszkadzala (bo w tekstowkach zwykle byla traktowana po macoszemu i dlugo sie rysowala algorytmami "wektorowymi").
Natomiast przyznam sie, ze zaglosowalem "Nie, takie gry ssą.". Bo wg mnie gry nie pozwalajace wpisywac polecen tylko dokonywac prostych wyborow to takie wykastrowane tekstowki :P No nie lubie.
Pamietam ze zaskoczeniem bylo tez dla mnie kiedy sie dowiedzialem, ze w manualach do tekstowek czesto wymienione sa slowa ktorych mozna uzywac. Ja oczywiscie gralem najpierw w "piraty" z gieldy i bylem przekonany ze odgadywanie slownika jest czescia zabawy ;)
A ja tylko przypomnę, że jest od jakiegoś czasu dostępne Adventure Studio.
http://www.atariage.com/forums/topic/15 … re-studio/
Chętnie pomogę od strony programistycznej, gdy pojawi się ciekawa fabuła gry.
Sikor, dawaj grę nawet dla tylko tych 8 osób. Ja jestem jednym z tych, którzy chętnie zagrają w taką grę.
Przyznam, że mnie również chodziło po głowie zrobienie takiej gry paragrafowej w wersji komputerowej.
Mamy chyba podobne myśli. Zresztą okazało się to już na ostatniej Grzybsoniadzie :)
Jak masz natchnienie to pisz!
Larek: nie, nie mam żadnej gotowej. Jeśli nawet coś zrobię - to na razie cos małego. Prawdziwa paragrafówka musi u mnie poczekać - ostatnio kłopoty ze zdrowiem, a co z tym związane u mnie - i finansowo kiepsko stoję. Więc nie mm głowy na pisanie teraz czegoś większego.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.072 sekund, wykonano 15 zapytań ]