Temat: Internet - oprogramowanie dla ST(e)
.. otóż po uruchomieniu sieci na ST(e) rozpocząłem poszukiwania softu, który umożliwi mi wyjście na świat. Pomocną stała się paczka od bodaj Jurego ... lecz.. No właśnie :) - okazuje się, iż z całej paczki najczęściej staroci działa wyłącznie AtariIrc w wersji archaicznie starej, gdzie nie ma możliwości przewijania okna "rozmowy", więc stracić wątek jest niezmiernie łatwo :), Gap_FTP, który o ile działa, tak obsługa jego należy to traumatycznych przeżyć. Wstał mi jeszcze jeden klient FTP, lecz wiesza się co chwilkę, oraz udało się odpalić przeglądarkę do www (CAB), lecz w języku /achtung Herman/, która dodatkowo wyświetla wyłącznie strony z HDD a nie z sieci. Teraz pytanie:
* co do Irca - zadałem pytanie autorowi programu z prośbą o sprzedaż licencji na AtarIRC. Nowe wersja jest już w pełni funkcjonalna - problem teoretycznie powinien na dniach rozwiązać się "samoistnie" ;)-
* Czy istnieje możliwie aktualna sprawdzona wersja FTP dla ST - chodzi o coś, co działa w trybie okienkowym
- sprawnie i szybko :)
* jaka wersja CAB'a działa na ST(e) (tos 2.06uk, 4MB ram) i czy istnieje w wersji angielskiej
.. pytam, bo nie chce spędzić następnych dwóch dni na poszukiwaniach i sprawdzaniu wszystkiego po kolei.
Ostatnio edytowany przez Pin (2011-09-19 17:08:50)