Temat: Dobre piwo z beczki...
...bo zimne i dobre ;P A co ;P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
Przezroczysta obudowa dla Atari 800XL Rusza przedsprzedaż wyjątkowej, przezroczystej obudowy do komputera Atari 800XL!
RECOIL 6.4.5 RECOIL to przeglądarka retro plików graficznych, obsługująca ponad 550 formatów, dostępna na różnych systemach operacyjnych, z regularnymi aktualizacjami.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wino z balonu (balona??) lepsze....
Oj, jak się już te Atari obudzą i zobaczą która pod którą leżała...
z beczki " debowej " to tylko dobre wino
owszem, jak najbardziej ... na wstep " aperitive " ;)
Jednym słowem, dobre piwo nie jest złe ;)
Na dniach nastawiam dwa fermentatory cydru ;)
Na dniach nastawiam dwa fermentatory cydru ;)
Na cydr się skuszę :)
:) w ostatnie lato sprzedaz jablecznika (cider) w sklepach i pub'ach zwiekszyla sie u nas (AU). coraz wiecej Panow siega po ten trunek zamiast piwa.
jeszcze pare lat temu cydr\jablecznik byl prawie nieosiagalny lub dostepna byla tylko jedna odmiana, Strongbow. Teraz mamy wiele importowanych ciders o wielu smakach, jablkowe oczywiscie ale i z gruszek, tak zwane "perry"
nie tylko w butelkach ale i "on tap" w klubach i pub'ach :)
to juz wole corone , sol lub desperados
" cidre " to takie siki , jak wino mulsujace nazywane w polsce " champagne " ;)
Probowalem cidra, bueee. To nie dla mezczyzn :P
@mazi na popitke w +40C jest OK ;) LOL
@Sikor, czesc! jakie piwo lubisz? do 2005 roku piwa nie lubilem, pojechalem na wakacje do Polski i calkiem zmienilem zdanie!
skosztowalem niepasteryzowanego Piasta (moje rodzinne strony to DolnySlask) cos wspanialego!
po powrocie do AU znalazlem kilka odmian Polskiego piwa, wszedzie byl i jest Zywiec = dobre piwo, mozna tez dostac Okocim i Brok = smakuja mi takze. Jest tez Perla i Warka Strong w kilku Polskich delikatesach.
moi kumple Australijczycy bardzo lubia Zamkowe (w delikatesach $70 za 20 butelek!)
z AU browarow lubie Carlton Draught (Sydney) i Cascade (Tasmania) a z tak zwanych butikowych browarow to Fat Yak (slodkie troche), Blue Tongue i Barons.
Ostatnio edytowany przez mk (2011-04-23 14:06:19)
mk: w zeszlym roku jak bylem na wakacjach w uk to probowalem. Jeden znajomy chwalil. Zdecydowanie mi nie podeszlo.
Byc moze jestem ewenementem ale smakuja mi najbardziej piwa polskie. Owszem, jest kilka marek, mniej znanych, zachodnich ktore daja rade i czasem dam sie skusic. Np. Guiness.
A jak bedesz w Polsce to koniecznie przyjedz na Mazury i sprobuj czarnego Specjala. Best beer ever!
mazi, toć ja kobietą jestem :)
To u was jest sprzedawane? Jeśli któreś faktycznie warte uwagi, to może skorzystam, na miejscu.
Byc moze jestem ewenementem ale smakuja mi najbardziej piwa polskie.
No nareszcie ktoś z rozsądkiem zagadał.
Ja też lubię piwa polskie (jak widać na załączonym rysunku.), zależy tylko jakie :)
Yerz-u: Ta piękną kolekcyjkę zawdzięczam koledze z Poznania. Jednkże otworzyli w Częstochowie mały sklepik z piwami regionalnymi, niestety daleko od party-place i ciut drożej niż w Poznaniu. Sądzę, że w Krakowie gdzieś powinny się znaleźć.
Grzybson: nie ważne, czy w Krakowie, ważne, czy na Grzybsoniadzie, w dobry towarzystwie. Wtedy smakują najlepiej. Jak coś, to dołączę się do "zamówienia" już na miejscu. Pozdr.
od lat jestem wyznawcą kultu zupy chmielowej:
polecam choć raz spróbować, do kupienia w każdym większym sklepie z browarami
Ps. o widzę że Mazi też je konsumuje.
z ostatniej chwili....Panie i Panowie! co za piwo!! skosztowałem rano i się zakochałem....wypiłem już kilka flaszek, co prawda kosztuje to to ze 5 złociszy, ale bardzo mi podeszło:
Ostatnio edytowany przez gepard (2011-04-24 19:06:31)
A ponoć koty są inteligentne...
Lt_Bri napisał/a:Na dniach nastawiam dwa fermentatory cydru ;)
Na cydr się skuszę :)
A nie wolisz "wędki"?
Nie to żebym szkodował, ale cydr(to samo dotyczy gruszecznika) ciężko się przesyła - szczególnie ten który "brytolstwo" określa jako "cloudy"(jeszcze wyższe ciśnienie niż w wypadku "stabilnego").
W razie czego służę Wam pomocą i radą ;)
Grzybsoniada niedlugo, polecam wpasc do knajpy ktora ma swoj browar na miejscu i sprobowac piwa ze swiezego udoju,
Lt_Bri, fajny obrazek z kotem :) Zostanę przy cydrze, choć gruszecznik też lubię.
mono miał na Foreverze jakieś dobre piwo miodowe, ale nie pamiętam nazwy.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.092 sekund, wykonano 8 zapytań ]