Jak pewnie niektórzy wiedzą - przymierzam się do produkcji. Chodzi o obudowę typu: https://images86.fotosik.pl/353/269cfe0f4e8d7b27.png - nieco zmienione optycznie, ale z zachowanymi wymiarami. Niestety, wszelkie kalkulacje wychodzą drogo - około 25-30zł/szt to minimum. Teoretycznie miałem testować tańsze, ale nie udało się.
A teraz o co chodzi: carty byłyby produkowane z formy wtryskowej, daje to swoje koszty (duże). Zaletą jest jakość i trwałość, która póki co jest dużo większa niż z druku 3D (choć i taki mi proponowano). Stąd ankieta o takich obudowach, proszę też o info w komentarzach.
Aha, nie liczę na sprzedaż i ilości jak u Maszczyka, taka cena jest nieosiągalna, chyba, że ktoś zamówi od razu z 5000 sztuk - bo jeśli to będę robił i tak mniejszy nakład póki co, bo nie sprzedam tego w 30 lat w takiej ilości ;)
Aha, ja zaznaczam opcję Sam nie wiem - choć będę potrzebował na własne potrzeby około 50 sztuk.
====
Jeszcze prośba do zainteresowanych osób o wpisywanie orientacyjnej liczby sztuk - niezobowiązująco, to nie jest deklaracja zakupu.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.