Witam szanownych formumowiczów.
Od dawna jestem posiadaczem płyty głównej od ATARI TT,
W zasadzei to całe TT, tylko niekompletne.
Kupiłem około 3 kata temu w przystępnej cenie gdzieś na bazarze w Warszawie.
Płyta wygląda ładnie, nie ma widocznych mechanicznych uszkodzeń.
Niestety poprzedni własciciel, wydłubał z niej większość uładów z podstawek. Hmm.
Nie wiem co go do tego skłoniło, Ale to chyba jakiś kanibal. :).
Mam inne sprawne TT, dlatego tym specjalnie się nie zajmowałem,
Ale doszedłęm w końcu do wniosku że chyba watro byłoby poświęcić trochę czasu temu sprzęcikowi, i może dałoby się przy pomocy doświadczonych urzytkowników z forum, skompletować brakujące układy.
Część układów które udało mi sie zdobyc jest na miejscu, reszty nie mam skąd wziąć.
Gdzieś widziałem stronę www firmy króra sprzedaje te układy do Atari, no ale wysokie ceny w Euro są jakby dla mie trochę zaporowe.
Czy któryś z forumowiczów, miałby jakieś brakujące układy do tej płyty TT na zbyciu, lub podiołby się uzupełnienia i uruchomienia tej płyty?.
Nie wem czy kiedyś uda mi się zdobyć podobną płytę, taką na dwcę organów.
Ale chyba warto byłoby spróbować ją uruchomić.
Może nie wszystkie układy są od razu potrzebne, aby płyta dała jakiekolwiek oznaki życia . ?
Zasilacz na 100% sprawny. Testowany
Może wspólnymi siłami coś w temacie ruszy do przodu.
Wszystkie uwagi będą dla mnie bardzo cennymi wskazówkami.
W załączniku pokazałem jak płyta wygląda. (aż płkać się chce) -:)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.