Eidolon i Behind chodzi praktycznie płynnie. Gry są bardzo dobrze napisane, po prostu generują znacznie więcej FPS nie zmieniając innych cech gry. Grywalność znacząco wzrasta ... w zasadzie, to jak byś grał w nową grę ;)
Pozostaje Koronis Rift, ale w tym przypadku to ktoś by musiał ogarnąć kwestię porąbanego sio_loadera. To są właśnie skutki złego podejścia do tematu urządzeń zewnętrznych :P.
Nawet jedna z gier XXL'a nabrała tempa tylko co z tego, jak po "fire" 65c816 napotyka nielegal (o przepraszam, nieudokumentowany :D ) no i zabawa się zasadniczo kończy. Co za szkoda, bo trzeba było wykonać operację /delete/. ;)
EDIT:
Tomahawk:
Prawie udało mi się wylądować na autorotacji :D. Fantastyczny symulator! - na Rapidusie daje radę.
Joy1- przód/tył: moment obrotowy
przy prędkości minimalnej: lewo/prawo obrót
klawisze w/s - RPM rotora
Joy2 - przód/tył: nachylenie
lewo/prawo - kierunek lotu
nabieranie/wytracanie prędkości ustalane nachyleniem helikoptera, trzeba pilnować momentu obrotowego i wysokości, oraz horyzont, oraz RPM rotora :D
Nie widziałem jakkolwiek dobrego symulatora na 8-bit, o tym wiedziałem ale nigdy nie grałem, ale nawet teraz dobrze się w to gra. Przynajmniej na Rapidusie, choć w oryginale działa to niewiele wolniej z czego mi się wydaje. Tnx Jacques za temat o Tomahawk, bo chyba długo sobie jeszcze "polatam". Niekoniecznie po wizycie u Ju**** ;)
Ace of Aces
W oryginale kiszka, na Rapidusie różnic znacznych nie widzę.
@Pasiu - Faktycznie po uporządkowaniu tematu flesza i jego podstawki, oraz dodaniu dolnego ekranu do płyty głównej stabilność karty w zasadzie wynosi 100%. Zajebista rzecz!
-----------------------------------------
EDIT:
Nie mogę też odpalić Reditusa, który na 100% (jak praktycznie wszystko poza marginalnymi wyjątkami) działa na 65c816, a nie działa nawet w "trybie" $FF0080,$EF. Demo akurat ładuję z SIDE2 i ze sterownikiem side2.sys, lecz nie wydaje mi się by wyższe MemLo miało tu znaczenie, bo po przepaleniu w tych samych warunkach wspomnianego dema z 6502c program działa. Draco?? - Odpal to na swojej karcie z IDE+.
Draco, możesz mi podlinkować opis Simiusa do posta z paczem do IDE+ - PCB rev. C???
Kontakt: pin@usdk.pl