Gep,
Jak jesteś poważnie zainteresowany skodzinką daj znać, znajomy pracuje u plichty, załatwi się jakiś rabacik itd.....
Ja jeżdżę fabią II 1.4 16v climatic od nowości ( mam ją od września 2008 ) w rok przejechałem tylko 27k km.
Nic się nie zjebało.
Mam bardzo ciężką nogę, nie oszczędzam i nie szanuję samochodów.
( na baku 44-47litrów pb 95 zazwyczaj udaje mi się przejechać prawie 500km......)
Auto jest wbrew pozorom dynamiczne, to że chla to inna sprawa..
Tylko to mi zawsze i wszędzie wszyscy zjeżdżają..
Na cb już tyle razy mnie się pytali jaki mam silnik w tym "czerwonym szaleństwie"...
Climatic jest super i urywa głowę jak ustawisz na 16 stopni i max dmuchania :)
fakt skoda jest wykończona spartańsko, powoli w niej słychać wydech ( w końcu mam sportowe czerwone auto )
Jeśli chcesz się przejechać po obwodnicy, 7demce, bądź gdziekolwiek daj znać..
wypożyczę swoje czerwone szaleństwo i się przejedziesz "dynamicznie"...
Oktawią II 1.9 tdi przejechałem ok. 15k km. ( głównie gdynia-wawa 7demką )
Auto reprezentacyjne.
Nigdy bym nie qpił takiej krowy, bo tam gdzie wjeżdżam fabią jest spoko.
Problem jest tylko wyjechać oktawią.
Auto spala trasie 5 on / 100kilometrów.
Jadac 180km/h pokazuje spalanie 4.9litra.......
Masakra..
Jak to mawiał mój były dyrektor jeśli oktawią spalisz w trasie 6on to jesteś szaleniec bo musiał byś cały czas jechać 2xx km/h
Dodam że oktawia tdi ma przeglądy co 30k km natomiast fabia II pb ma co 15k km....
I te przeglądy są naprawdę drogie ( przy fabii II pb )
Niedługo będę miał przegląd 30k km w fabi....
Najdziwniejsze jest to że w tych autach pękają przednie szyby ( nie od kamieni, tylko od naprężeń karoserii... )
mógł byk tak do rana...
Gep jak coś daj znać,
w zeszłym tygodniu gdynia-warszawa miałem czas 3,50 h
Kto pobije?
- gdynia z kwiatkowskiego do warszawy na pragę.............
gdyby nie wieźli jakiś śmigieł obwodnicą to było by z 10 minut lepiej oczywiście czas z 7demki, bo a1 nie jeżdżę
( jechałem tylko raz tą trasą do wawy ).
I nie cisnąłem aż tak bardzo......
mógł bym tak do rana...
Mac
- mam 190cm wzrostu, fotel kierowcy odsunięty na maxa i z tyłu za mną spokojnie mieści się moja żonka....
Odkąd mam synka ( to już prawie 3miesiące!) zawsze żona jeździ na tylnej kanapie z lewej strony
Także fabia II nie jest taka malutka!
jeszcze jedno aby jeździć tdi trzeba wiedzieć że po ostrej jeździe nie wyłącza się od razu silnika, w tdi non stop pada przepłuwomierz ( w pieprzonej oktawii II padł tylko 1raz na 15k km :) ) przy 60k km w oktawii zesrało się turbo, na szczęście była jeszcze na gwarancji ( namwet był problem w motoremo aby ją zregenerować bąć kupić nową kkk bądź garet-a )
mógł bym tak do rana...
a jedyne co mi się zjebało to przepaliła mi się zarówka h4,
bardzo mi się podoba że w fabii II jest dużo miejsca aby wymienić żarówki, teraz mam philipsy nightpowerr gt 150... ...../I\
i Naprawdę ja katuję te auto bezlitośnie..
Pierwszy raz w życiu mam nowe auto z salonu i nigdy więcej nie kupię używanego auta ( chociaż za 50k pln można mieć fajnego passata to wolę tą sqrwiałą czerwoną fabię )