czas bootowania VBXE2: 150ms ;) troche lepiej niz v1 (6.5s) ;)
no i...
kto sprezentuje Dracowi kolorowy monitor? Jasno zielony tekst na niebieskim tle?! fuj... :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czas bootowania VBXE2: 150ms ;) troche lepiej niz v1 (6.5s) ;)
no i...
kto sprezentuje Dracowi kolorowy monitor? Jasno zielony tekst na niebieskim tle?! fuj... :)
Candle: Takie kolory są tam standardowo ustawiane przez OS od 30 lat ... - dziwne, że jakoś nikt dotąd nie zwrócił uwagi... ;-)
A ja mam pytanie:
Czy na VBXE 2 można napisać core, który by działał jak jakiś procesor?
I czy to jest trudne i jak szybki byłby to procesor?
T.
procesor by dziala na 14mhz jesli chodzi o swoje 512k ramu, spowalniany przez antic jesli ten mialby zamapowana pamiec wewnetrzna vbxe
czy to jest trudne? to trudne pytanie
jedni powiedza ze to blachostka, dla drugich bedzie wyprawa na marsa
jezyk opisu jest podobny do pascala (VHDL) lub C (Verilog)
Ech, Candle, Candle... na AAge też musiałeś wyskoczyć z tym tekstem - zamiast zrobić ? PEEK(709).
A może jednak jakieś klasyczne kolory? jasnoszary na czarnym lub zielony na czarnym? ;) Ja chcę VBXEEEEEEEEEE :D Tak, tak, czekam cierpliwie ;)
Przecież te są klasyczne, jak już electron napisał. Ok, zrobię to konfigurowalne, ostatecznie co to za problem, i wtedy każdy będzie mógł sobie ustawić nawet czarny na czarnym ;)
Bursztyn Ftw!
Konfigurowalne będzie super, bo jednak oczy ludzkie są ściśle powiązane z gustami :D
chcialbym powiedziec, ze w koncu udalo mi sie skonczyc FW do kontrolera vbxe (tj dodanie mozliwosci flaszowania tegoz z poziomu atari) i tym samym moge juz zaczac organizowac wysylke
z rzeczy mniej ciekawych jest to, ze od poniedzialku nie ma mnie w lublinie
po czesci tak ;)
a tak wyglada 600xl z vbxe w srodku - musialem pare scalakow przeniesc na spod plyty, bo inaczej by sie nie zmiescilo to w ten sposob (tj z takim adapterem dla antica), a nie chcialem uzywac 40-zylowej tasmy
ten komputer jest wlasnoscia Mimo/AtariAge
Trochę nie na temat a trochę na temat:
Mały ekranik RGB
4.3" (480xRGBx272) TFT z opcjonalnie zintegrowanym ekranem dotykowym
http://www.osd.elementy.pl/publikacje_n … duktow.htm
Może da się to pożenić z VBXE ?
fajne wyswietlacze - znasz jakies ceny?
bez kontrolera to cena moze byc malo fajna - doloz do tego fpga ktore zajmie sie przepychaniem danych i jakis konwerter ADC na wejsciu...
Trochę nie na temat a trochę na temat: Mały ekranik RGB 4.3" (480xRGBx272) TFT z opcjonalnie zintegrowanym ekranem
dotykowym http://www.osd.elementy.pl/publikacje_n … duktow.htm Może da się to pożenić z VBXE ?
Padło pytanie o ceny. Z oferty dystrybutora:
043TN14 TP (450nits)
detal: 404,00 5 szt. 343,00 25 szt. 291,00 100 szt. 243,00 250 szt. zadzwoń!
wyświetlacz TFT z ekranem dotykowym , ekran o przekątnej = 4,3 cala , rozdzielczość: 480 x RGB x 272 punktów obrazowych , wymiary zewnętrzne = 105.5mm x 67.2mm x 4.95mm , aktywny obszar wyświetlania = 95.04mm x 53.856mm , białe podświetlenie LED o jasności = 450 cd/m2 , zakres temperatury pracy: od -10°C do +60°C , standard/format danych sterujących: RGB, szeregowo [8,8,8]
043TN14 (450nits) (ceny dla ilości jak wyżej)
373,00 317,00 263,00 219,50 zadzwoń!
wyświetlacz TFT , z ekranem o przekątnej = 4,3 cala , rozdzielczość: 480 x RGB x 272 punktów obrazowych , wymiary zewnętrzne = 105.5mm x 67.2mm x 4.95mm , aktywny obszar wyświetlania = 95.04mm x 53.856mm , białe podświetlenie LED o jasności 450cd/m2 , zakres temperatury pracy: od -10°C do +60°C , standard/format danych sterujących: RGB, szeregowo [8,8,8]
DEM480272ATMHPWN
306,00 290,00 265,00 238,00 zadzwoń!
wyświetlacz TFT, ekran o przekątnej = 4,3 cala, rozdzielczość: 480 x RGB x 272 punktów obrazowych, wymiary zewnętrzne = 104.94mm x 66.01mm x 3.3mm, aktywny obszar wyświetlania = 95.04mm x 53.86mm, zakres temperatury pracy: od -20°C do +70°C,
Ceny oczywiście netto.
Ma to dla was jakis sens?
usiluje zrobic jakas pomoc przy instalacji, ale coz... najlepszy w tlumaczeniu nie jestem
Jest czytelnie
chetnie pomoge w manualu dla oprnych ;-)
Jedna mała uwaga; w pdfie płytka jest na czerwono, a na zdjęciach było widać że lakier jest czarny...
;)
Prawy górny róg - literówka : further zamiast futher
Lewy dolny:
Your nie musi być z dużej litery - rozumiem jednak polski "wyraz szacunku"
these zamiast those - those dotyczy obiektów "dalekich" i jest liczbą mnogą od that a nie this
Lewa góra/bardziej środek:
skoro RGBCTL jest podłączone do "the pin#16" to czemu CSync nie jest wzięte z "the pin #15"
znowu kwestia zapisu Your
To takie moje $0.02
po tych zmianach pdf z 240kb przytyl do 1mb!?!! nic nie rozumiem...
bo to duże zmiany były :) :)
Ja to stary jestem już i nie dowidzę ale jednak czcionka na tych zdjęciach jest trochę nieczytelna dla mnie.
Może kolor, może wielkość ? Czepiam się ?
Tak czy inaczej wszystko wyoślone dokładnie.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 57 zapytań