macgyver: właśnie, dlatego jest to ciekawostka, którą ta firma umieściła na tym stole.
Na zielono zaznaczyłem miejsce gdzie się wbija bilę. Chodzi oczywiście o parter stołu, który jest zasłonięty.
Jedyną zależność jaką udało mi się zauważyć to taką, że to się otwiera gdy bardzo długo gramy, co jednak konkretnego trzeba zrobić to nie wiem.
Zwykle gdy się trafi w to miejsce to jest "pusty dźwięk" taki jak przy trafieniu literek D,I,V i E (co dobitnie świadczy że tam coś jest). Gdy zapadka ta się otworzy (nie wiem kiedy) to bila tam wpada jak do Starfisha lub Stop w 4 stole.
Następną z ciekawostek jest napis 137 na łodzi, który niewątpliwie się zapala, ale ja nigdy tego nie osiągnąłem.
Niebieska rybka też potrafi się zaświecić.
Aby podnieść jakość tego tematu, proszę nie wpisywać tekstów w stylu: Jak napisać demko ? Trzeba ileś tam małych klawiszy naciskać i zatwierdzać return/enter. demko pojawia się po iluś tam iteracjach ;):)
Wyjaśniam: zasady grania w 4 stoły są mi dobrze znane, jednak to jest zdecydowanie ukryty bonus. Dlatego się o niego pytam.
gepard: nie mogę się zgodzić z tym zapaleniem napisu SEA bo on w dowolnym momencie gry daje 300 000 punktów.
HB to hold bonus, powoduje że po starcie bili pamiętane są osiągnięte bonusy (przelicznik itp.). Da się to zebrać po każdej stracie blili.
SB - to safe ball - znosi się z HB, dlatego trzeba wybrać strategię. SB pozwala stracić bilę.
http://pinballs.ppa.pl/obsession.html: Tak jak na Atari to wyniki te są śmieszne.
800XL XC12 LDW 2000 Portfolio 1040 ST, STE Falcon 030 (Deskpro) Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P