Czy może mi ktoś może w tym dziale wyjaśnić czymże niby różni się wersja tos 1.6(prawdopodobnie taką mam w moim ste) od 2.06. Bo ładuję sobie z dyskietki przez loadera tos 2.06 i oprócz tego że zamiast szkopa mam normalny english nie widzę różnicy...

"Mieliśmy 2 paczki trawy, 75 granulek meskaliny, 5 arkuszy kwasu, pół solniczki kokainy. Całą plejadę stymulantów i barbituranów. Litr tequli, litr rumu, karton piwa, pół litra eteru i dwa tuziny amelu. Nie potrzebowaliśmy wszystkiego, ale jak człowiek zacznie zbierać dragi - trudno skończyć. "

2 Ostatnio edytowany przez marcin1040stfm (2009-09-01 17:37:22)

http://atariki.krap.pl/index.php/TOS_2.0

Tutaj są opisane różnice TOS-a 2.0 w stosunku do wcześniejszych wersji...

PS: Następnym razem poszukaj w Atariki albo w Googlu jak będziesz mieć jakieś pytanie :)

Atari 1040 STFM (TOS 1.02, 1 MB RAM), Atari 520 STE (TOS 2.06, 4 MB RAM), Atari 800XE, magnetofon Atari XC12+Turbo2000, SIO2PC, Satandisk, monitor Atari SM 124 i SM 144 i wiele innych fajnych sprzętów :)

3

no spoko sorki dopiero się rozkręcam na Atarkach :) z nałogu a właściwie konieczności zarobkowania jestem PC-towcem

"Mieliśmy 2 paczki trawy, 75 granulek meskaliny, 5 arkuszy kwasu, pół solniczki kokainy. Całą plejadę stymulantów i barbituranów. Litr tequli, litr rumu, karton piwa, pół litra eteru i dwa tuziny amelu. Nie potrzebowaliśmy wszystkiego, ale jak człowiek zacznie zbierać dragi - trudno skończyć. "

4

dodatkowo 2.06 obsługuje dyski IDE.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

5

Te pytanie jest dziwne, bo wystarczy rozwinąć dowolne menu i już widać różnicę.

6

no nie są to dziwne pytania, bo jak mam w Atarce TOS chyba 1.62 po krzyżacku (z którego nic nie kumam), a z dyskietki ładuję 2.06 angielski (z którym sobie jakoś radzę) to nie wiem czy jest różnica

7

No rzeczywiście trzeba być niekumatym, źeby sprawdzić np drugie menu z rzędu i policzyć ile jest opcji.
(File eng Datei ger).

8 Ostatnio edytowany przez lopi777 (2009-09-01 23:56:03)

no patrz jaki ja jestem tępak, nie wpadłem na to, żeby liczyć opcje menu niędzy niemieckim a angielskim... :[ może jeszcze litery miałem policzyć...