Hej, pytalem sporo osob, 'fachowcow', 'doradcow', sporo czytalem w necie jednak wciaz mam watpliwosci...
O co chodzi? "Doroslem" do zdecydowania sie, na ktoras z platform cyfrowych - w domu nie mam komputera ani internetu od blisko dwoch lat (uwierzycie?) a czasem sie po prostu nudzi. Te 4-5 programow, ktore odbieram przez antene siatkowa to troche malo.
W zwiazku z tym ma do Was, drodzy wszystkowiedzacy atarowcy pytanie -- jaka platforme polecacie? N? Cyfra+? Cyfrowy Polsat?
Oto "SIWZ":
- programy, ktore musza byc: TVP1/2/POLONIA/KULTURA/INFO, TVN/7/24, POLSAT/2, PLANETE, NAT.GEO.,DISCOVERY,DISCOVERY SCIENCE, ANIMAL PLANET, BBC WORLD, DISCOVERY TRAVEL
- mile widziane: TVN TURBO, jakis jeden program muzyczny, TVN STYLE
- cena 30-40zl/mies
- programy w HD
Da sie to w ogole?
A moje pytania dodatkowe do 'SIWZ' sa nastepujace:
- wiem, ze sa programy TVN HD, TVP HD -- dlaczego tylko 'n' ma je w ofercie? Jakas umowa na wylacznosc? Czy jest szansa, ze to sie zmieni?
- jaki dekoder polecacie do HD? nie chce bajerow - pytanie raczej czy lepiej kupic/dzierzawic od dostawczy czy kupic samemu?
- czy antena z konwerteram ustawiona kiedys (i odbierajaca poprawnie) cyfre plus bedzie dzialac z N/C+/CP bez kombinacji?
- czy moze doszly do was jakies sluchy, ze ktorys z dostawcow odejdzie od 'pakietowania' programow, na rzecz swobodnego ich wyboru? na grzyba mi w pakiecie X 10 programow dla dzieci, 5 o gotowaniu i 4 o dupie maryni?
- czy POLSAT/2 jest tylko na CP? czy to sie zmieni?
I zeby nie bylo -- szukalem, pytalem, sprawdzalem. Dobieralem pakiety, opcje dodatkowe, promocje... tak dobieralem, ze az zglupialem.
Dlatego prosze was o opinie.
Senkju.