hej wszystkim. Zaraziłem się Atarkami jakieś 3 tygodnie temu. Poczytałem trochę poskanowanych starych "Bajtków" "Moje Atari" no i urzekło mnie. Po prostu urzekł nawet sam wygląd Atarki, kiedyś często siedziałem przy Amidze, ale powiem szczerze fajna była, ale nie jest tak ładna. No i obarczyłem budżet domowy zakupami, z 8-bitowców nadarzyła mi się okazja, kupiłem 800XL, ale to raczej traktuję jako ciekawostkę w mojej rozpoczynającej się kolekcji. Tak naprawdę ambicje wiodły mnie ku tworzeniu muzyki na Atari. No i nadarzyła się okazja na eBayu za jak na mój budżet horendalną cenę Atari 520STE z 4MB RAM! Nie powiem ile to kosztowało, ani ile kosztowała przesyłka z Hamburga bo żona mi co jakiś czas luka przez ramię ;) Mam już moje wymarzone od 3 tygodni STE...tylko nie wiem jak się do niego zabrać. Wyświetla się ekran, 4 ikony i co dalej. Macie jakieś programy do tworzenia muzyki z opisami?? Będę wdzięczny PLEASE.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.