1

Przez kilka lat interesowałem się bardzo Atari ST. Miałem dwie maszyny. Zainteresowania skończyły się kilka lat temu a zostało mnóstwo dyskietek, których nie wiedzieć czemu nie sprzedałem razem z komputerem. Tak myślę, że żal było pozbywać się kolekcji mimo, że nielogiczne było pozostawienie samych nośników. Wszystkie dyskietki są nagrane, ale nie gwarantuję, że coś się odczyta i nie mam jak tego w tej chwili sprawdzić. Jakieś dwa lata temu dałem koledze 60sztuk i wszystkie dało się odczytać. Prawie wszystkie są w plastikowych pudełkach takich z kluczykiem z przezroczystą pokrywką. Dzięki temu dyskietki są w dobrym stanie. Tak na oko jest ich 600 sztuk. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to policzę dokładniej i mogę wysłać zdjęcia. Mogę też zeskanować spis bo taki prowadziłem.
Nie chcę oczywiście dostać za to fortuny. Po prostu żal mi wyrzucić całość ot tak sobie do kosza. I gdyby znalazł się ktoś kto będzie miał z tego trochę uciechy to niech bierze. Oczywiście będzie trzeba pokryć koszty wysyłki bo parę kilogramów to waży.

2 Ostatnio edytowany przez stryker (2009-08-17 14:54:18)

Skad jestes ?
Jak cos to sie pisze :-)

"wszystko się kiedyś kończy......."

3

To ja się podłączę i nadmienię, że chętnie wszedłbym w posiadanie pudełek takich z kluczykiem (zarówno 5,25, jak i 3,5). Gdyby Stryjkowi np. były niepotrzebne ;)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

Też jestem zainteresowany! :)

Wiedza na temat tego co było jest niezbędna w celu właściwej oceny tego co jest obecnie ,oraz kształtowania tego co będzie póżniej.

5

Jeśli chodzi o pudełka na dyskietki to mam jeszcze trzy nowe (nie odpakowane) na 80sztuk i jedno na 40sztuk. To też mogę sprzedać.
Jeśli chodzi o dyskietki na Atari ST to postaram się zrobić dzisiaj zdjęcia o co biega i oczekuję na jakieś propozycje.
Wypełnione dyskietkami mam 6 pudełek dużych (80 - ale przeważnie pakowałem do nich więcej dyskietek) oraz 2 (dwie) czterdziestki. Pozostałe dyskietki są w opakowaniach kartonowych 10 pudełek takich w jakich dyskietki są sprzedawane na 10 sztuk oraz jeszcze jedno pudło kartonowe po pudełku na dyskietki. W sumie jest 19 różnych obiektów. A i jest jeszcze spis bo wszystkie dyskietki są tylko ponumerowane a w spisie są tytuły.
Jeśli zainteresowane osoby się zgadzają to wyślę zdjęcia na mejla. Tzn. kto chce zdjęcia niech napisze albo na mejla albo w poście tutaj.

6

Ja tez bym się pisał na kawałek kolekcji..