biore
Obie,
No chyba ze ktos nie ma a sie spoznil na wczesniejsze zamowienia to spasuje oczywiscie,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
biore
Obie,
No chyba ze ktos nie ma a sie spoznil na wczesniejsze zamowienia to spasuje oczywiscie,
WOW. Właśnie odpaliłem Turbo-Basic XL spod VBXE. Powaliło mnie: 80x24, wyraźny i czytelny tryb tekstowy :)
Potrzebujemy jeno :) - VBXE, Sparta DOS X, S_VBXE.SYS ;)
Candle/Elc - pytanie: Dlaczego Flash Configurator nie wspiera urządzenia E: (/con:), co objawia się nie_działaniem programu w trybie 80x24 dla VBXE?? Błagalna prośba - czy możecie to poprawić? :)
Ehm, a jak bedziesz go obslugiwal jak rekonfigurujesz altere? Ogolnie to pewnie cos Da sie zrobic, ale trzeba sie mocno poskrobac po glowie czy ma to sens
pierwszy panel ukonczony w 90%, drugi w 70% - jeszcze troszke..
mialem troche przerwy przez inna robote - coz.. tzw "prawdziwe" zycie zawsze nas dopadnie
"prawdziwe" zycie zawsze nas dopadnie
szczególnie jak chodzi się spać po 4:00
frasunek, ja trzymam się do góra 3-ciej, potem wymiękam.
Kiedyś to trzeba odespać ...
Ja umiałem zarwać nocki 3 dni pod rząd.... Bez spania. Ale to było 10 lat temu (jak się robiło całosemestralny projekt w ostatnie 3 dni, przeznaczony dla dwóch osób, bo druga osoba robiła drugi taki za nas dwóch w tym czasie ;) ).
A teraz już nie potrafię jednej zarwać...
frasunek...
Dokładnie to znaczy zmartwienie, zaaferowanie... Ciekawy greps ;)
Ktoś "nie kąsa fabułki" :) :) :)
Nie kąsam :)
Jestem jednak zafrasowany, bo muszę odpalić 20000 do skarbówki :(
Candle i ja jesteśmy bumelanci. Wy wszyscy jesteście Gitni. A komoda to fraja.
A po co Ci azoty z prawie 20-ma atomami węgla?
No chyba że includowałeś dwie michy hrachovki :D
jak produkcja vbxe ?>>
Jakieś wieści? ;)
Świetnie! :-)
jako ze zapowiadalem, ze bede wysylal te plytki od piatku, a ciagle siedze i pisze firmware, to wydaje mi sie ze jestem winny przeprosiny
tak to wyglada w 65XE bez portu ECI:
a tak wyglada firmware:
(to wyjscie S-Video, nie VBXE )
czemu to trwa tak dlugo?
nie chce sie tu wybielac i pisac kretynskich wymowek, ale dogranie szczegolow zajmuje mnie i elektronowi caly nasz czas wolny - ja jestem odpowiedzialny za oprogramowanie po stronie plytki (atmega), a elektron dopisuje pewne rzeczy do programiku fc.com ktory jest odpowiedzialny za zarzadzanie rdzeniami po stronie atari
vbxe v1.x ma do 4 bankow na rdzenie, podczas gdy vbxe 2 ma 12 bankow + bank na firmware dla atmegi (jeszcze tego nie zaimplementowalismy), oraz slot na rdzen testowy ktory moze byc przydatny przy naprawach, czy sprawdzeniu poprawnosci montazu plytki - testuje on przetwornik Video DAC jak i pamiec VBXE
Wsparcie dla bankow od 5 do 12 nie zostalo jeszcze zaimplementowane w fc.com, natomiast z komend podstawowych zostaly mi do implementacji dwie
To byl dlugi dzien z debuggerem (w postaci diody LED) i roznymi problemami pod tytulem co sie stanie jak sie pisze w assemblerze i nie zrobi "pop" przed "ret" ;)
jesli ktos by chcial dostac swoja plytke (mowie tu o developerach, tj osobach ktore zrobily cos na vbxe - np tebe, czy zaxon) z aktualna wersja oprogramowania (tj bez wsparcia dla flashowania kontrolera z poziomu atari) - prosze o maila - do przeprogramowania kontrolera bedzie konieczny jakis programator procesorow AVR, VBXE2 ma standardowe zlacze ISP
w pozostalych przypadkach - prosze o cierpliwosc
pracuje nad tym przez 17-18h dziennie i nie robie juz nic innego
edit: kolejne 17h kodowania dobieglo konca - wszystkie komendy zaimplementowane, zostalo flaszowanie atmegi...
Lepiej zrób powoli i spokojnie, bo w takich warunkach to potem będą siurpryzy.
narazie bez siuprajzow, electronu konczy fc.com, wiec mam "wolne" do wieczora ;)
Ja tam biore developerska, bede mial wiecej zabawy.
I pamiętajcie, że Candle już nie "bumeluje" (skończył z bezrobociem i ma pracę pełen etet) - zresztą podobnie tak jak ja.
i tak trzymac, spokojne bez cisnien, co sie wykluje to bedzie ,komu sie spieszy?
pierwszy screen z vbxe2 - do tej pory ogladalem tylko wyniki dzialania fc.com na kontrolerze vbxe2, dzis moglem juz odpalic crownladn na "golej" (pomijajac vbxe2) 65XE bez ECI
ps. mora wynika ze skalowania obrazka - obejrzcie go sobie w pelnej rozdzielczosci
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 50 zapytań