sprawy maja sie tak:
wiekszosc czesci kupiona (zostaly do kupienia THS8134B)
jeszcze dzis do produkcji pojda adaptery i plytki glowne VBXE2
jak zwykle aktualna lista
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
sprawy maja sie tak:
wiekszosc czesci kupiona (zostaly do kupienia THS8134B)
jeszcze dzis do produkcji pojda adaptery i plytki glowne VBXE2
jak zwykle aktualna lista
lista stara
candle, obudz sie
Candle nie dasz rady złożyć tylu sztuk VBXE, skontaktuj sie z jakąś chińską manufakturą, niech zrobią taśmowo
tebe, spokojnie - najwyzej dostaniesz swoja w postaci KIT'u ;)
ok, zeby nie bylo - preorder zamkniety, tebe zdazyl jeszcze domowic jedna sztuke
w sumie jest 60 sztuk w realizacji, 75 plytek zostanie wyprodukowanych
jesli ktos bedzie chcial sie namyslic pozniej - bedzie taka mozliwosc, ale zeby cene utrzymac - proponuje jednak namyslic sie gromadnie
jej będę miał 2x VBXE tzn 2x więcej kolorów, 2x szybszy blitter i 2x więcej pamięci :)
i 2x wiecej skladania - pamietaj, ze zglosiles sie na ochotnika zeby otrzymac vbxe w proszkzu :]
I dwa razy większy ekran będzie potrzebny na takie TwinView :)
do mk:
czy chcesz zrezygnowac ze swojego vbxe2? jesli tak, to ok, ale niech mam sytuacje wyjasniona - bo chetni tak czy inaczej sa
(inne formy komunikacji zawiodly)
Wejdę za niego w przypadku rezygnacji.
jer: jesli do 5tego (tak se ustalilem) sie nie odezwie, to wchodzisz
To te płytki są w takich płachtach?
Ciekawe, nie wiedziałem...
I teraz je się rozłamuje jak opłatek czy tnie?
to juz moje widzimisie - tak latwiej mi to montowac niz babrac sie z pojedynczymi plytkami
nazywa sie to panelem
Po 10 godzinach lutowania mam skonczone jakies 40% pierwszego z 4 paneli, to co widzicie to przed reflowem i myciem:
dzisaj kurier przywiozl plytki adapterow:
Pamiętajcie, że to nie małe chińskie rączki, VBXE powinno być znacznie droższe, doceńcie kolegę.
Ależ doceniamy! Mi na sam widok takiej ilości do zrobienia robi się słabo :) I weź się nie pomyl.
Z ciekawości: jaka jest w zasadzie i z czego wynika różnica w adapterze do XL i XE? Na zdjęciu widać że te do XL są szersze?
roznica jest przy montazu vbxe - przy xe vbxe idzie na pieterko nad antic, przy xl idzie obok (gniazdo obrocone o 180 stopni) bo inaczej klawiatury by sie nie dalo zalozyc
Candle -- moment -- czyli VBXE komplet to :
- VBXE
- adapter dla ANTKA ??
na liscie zapisalem sie na zlacza katowe ?? ale to chyba chodzi o wyjscie na monitor ?
lotharek: co wynikalo bezposrednio ze zdjec
zlacza katowe sa na gornej plytce - czyli na vbxe - standardowo, zlacza katowe to J6 i J3, a jak ktos sobie zyczy, to rowniez J1, J2, J4 - sensu w tym nie ma, ale coz
wolny kraj ;]
W strzykawce są KOKI dwie ?
A marycha gdzie?
A na serio - do XEGS pasuje adapter od XE?
tak - do xegs idzie adapter xe
koki to pasta lutownicza
po podliczeniu wyszlo ze moge zrobic o 5 vbxe2 wiecej niz bylo chetnych, uwzgledniajac jer'a i 2 osoby z atariage zostaje jeszcze 2 plytki - jacys chetni?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Vbxe 2
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 56 zapytań