Dracon napisał/a:a mlodsi, np. Grzybson, wola chyba "kodowac" na PC
Zostałem wywołany do tablicy przez Dracon'a, więc wypada się odezwać :) Nie zaprezczam, używam xasma na PC ;)
Tak na poważnie. Uczę się kodowac na PC (grzebię ostatnio w .Net Frameworku), bo w końcu kiedyś trzeba będzie na czymś zarabiać, by móc się zaopatrzyć w te wszystkie cud rozszerzenia ;) Ostatnio byłem nawet w "małym miękkim", ale to już inna sprawa...
Programowanie na Atari mnie bawić nie przestało, powoli, po cichutku coś sobie piszę (choćby do Reala z Grzybsoniady dopisałem jakiś czytnik w ASM...). Mam w głowie dwa małe projekty, nawet rozpocząłem już jakieś przygotowania, tylko ciągle jakoś nie mogę ich doprowadzić do końca. Aż mi wstyd przed osobami, którym o nich wspominałem...
W moim odczuciu, materiałów opisujących dane efekty, w cale nie jest bazylion, tak jakby się wydawało. Przegrzebałem wszystkie numery Serious'a, Syzygy i inne. Tak naprawdę jakieś info znalazłem tyklko w drugim MegaTaZnie #2, Kocich Flakach, w Syzygy kojarzy mi się coś o teksturowaniu, a w Serious'ie były interka 256, tylko nie wszystkie z komentarzem. Nie znalazłem jak zrobić np. Kehren bary, czy choćby głupi plotter. W atariki w dziale "programowanie" też za wiele nie ma. A chyba powinno być, w końcu po coś to Atariki powstało. Opisy efektów, z algorytmem zapisanym w takim pseudokodzie były by w sam raz. łatwo załapać o co chodzi, a z drugiej strony nie wszystko jest podane "na talerzu", bo w końcu trzeba sobie to zaimplementować. Tyle że mt tu sobie podyskutujemy, po paru tygodniach temat ucichnie, a w atariki dalej będzie tyle ile jest...
Powrooz: Przedmówcy ci to już napisali, ale ja jeszcze powtórzę. Scena to nie tylko komputer, konkursy, ale przede wszystkim ludzie. Ci ludzie liczą na twoje prace, pomyśl jaką radochę za każdym razem sprawia mi zobaczenie twojego obrazka. Piszesz, że nie bawi Cię już ciągłe wygrywanie, brak konkurencji. Sam wiesz, że to nie najważniejsze. powinieneś raczej zapytać siebie czy dalej bawi Cię rysowanie na Atari. Jakkolwiek wybierzesz jak ten wybór uszanuję.
A tak w ogóle to wpadłbyś wreszcie do domu pod świętą wieżę. Fanty od Forever'a na Ciebie czekają, m.in. butelka Stock'a - od razu CVi sie humor poprawi ;)
grzybson/SSG^NG