Mnie Tigris.
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Tetris ma 25 lat! Jaki klon tej gry przypadł wam najbardziej do gustu?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mnie Tigris.
Block Out.
Dla mnie zdecydowanie "Diamonds" na Famicoma - dość ciekawa i mocno wciągająca wariacja na temat tetrisa.
Wszystkie klocki mają dokładnie ten samen kształt (prostokąt o stosunku boków 1:3) i zawsze spadają krótszym bokiem w dół (nie da się ich "przekręcić").
Cały myk tkwi w tym iż składają się z 3 (najczęściej różnokolorowych) elementów(tytułowych diamentów) których ułożenie w obrębie klocka możemy zmieniać.
W grze tej warto "myśleć skosami" ;)
JIL: Tigris, Getris (oprawa!). Tetris Pro (to na Amigę).
Nie pamiętam nazwy, chyba Tetris Pro - grafika SVGA i rozluźniająca muzyka z Gravisa UltraSound. :)
Wyniki się wpisywało na planszy z cmentarzem.
A w ogóle to najdłuższa gra w Tetrisa była na 8bit Atari - pierwszy kontakt z grą i... do 4 nad ranem...
A najlepsza zabawa była na GameBoy - przesyłanie przeciwnikowi klocków przez kabelek. :D
Aaaa... i BlockOut - pierwszy raz na emulatorze peceta na Atari ST, nie działało to niestety tak porywająco jak u znajomych na pecetach.
Dla mnie Block Out bo był to pierwszy tetris w jakiego grałem, na świeżo złożonym blaszaku (eXtendedTechnik) ;)
Dla mnie zdecydowanie "Diamonds"
Jak to znam jako "Jewel Box" - mam to pod Linuxa, a także na Mac'a pod System 7 i Mac OS X.
A po za tym to BlockOut i FoulEggs (Linux).
Napisałem sobie w podstawówce tetrisa w turbo beju. To był mój ulubiony. ;)
Dla mnie najfajniejszym był Warsaw Tetris na Atari.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Tetris ma 25 lat! Jaki klon tej gry przypadł wam najbardziej do gustu?
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 53 zapytań