1

Oczywiscie chodzi o zakup na eBayu. Sprzedajacy sie uparl ze "US and Canada only".
A chodzi tylko o cartridge! Glupio mi wysylac jeden cartridge przez Polamer. Nawet nie wiem czy listy wchodza w zakres ich uslug.

Oczywiscie pieniadze przesle natychmiast paypalem.
Ktos pomoze jednorazowo? Bardzo mi zalezy.

2

A prosiłeś, błagałeś i rozwijałeś mu pod nogami czerwony dywan tylko po to żeby zmienił zdanie? Czasami pomaga. Z drugiej strony, ja bym się nie krępował i słał do Polamera. Skoro płacisz to wymagasz. Proste. I gabaryt nie ma znaczenia.

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski

3

Nie. Ale zaoferowalem za wstepie 100 papierow za towar ktory od kilku dni wisi z ceną $0.99  ;)
Nie pomoglo.

nosty napisał/a:

Nie. Ale zaoferowalem za wstepie 100 papierow za towar ktory od kilku dni wisi z ceną $0.99  ;)
Nie pomoglo.

hehehe , wowww gosc Cie olal ? czyli yanki tez maja mozg ;)

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

5 Ostatnio edytowany przez nosty (2009-05-25 21:56:33)

bitman napisał/a:

hehehe , wowww gosc Cie olal ? czyli yanki tez maja mozg ;)

Bitman, a skad taki wniosek?
Bo nie chcial robic interesow z wariatem z dzikiego kraju, ktory zdradza ile jest w stanie zalicytowac? ;)
Czy dlatego, ze teraz pewnie sprzeda ze 3x taniej niz mogl wziac ode mnie? :P

Ale za to sprzeda AMERYKANINOWI! Najlepiej takiemu patriocie co to nosi majtki uszyte z flagi w paski i gwiazdki :)

no wlasneie taki sam problem z japonczykami , kup cos na yahoo.jp bez posrednika w japan ...

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

7

nosty napisał/a:

Nie pomoglo.

No to zalicytuj, zapłacisz z dychę, każ wysłać do Polamera i czekaj aż do Ciebie przypłynie. Łącznie nie powinno przekroczyć 50$
P.S. A mógłbyś zdradzić co to takiego???

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski

8 Ostatnio edytowany przez nosty (2009-05-25 22:45:05)

hororus napisał/a:

Oczywiscie, jak tylko uda mi sie to nabyc, Panie Kolekcjonerze.
Nie bede ryzykowal - Ty jestes wiekszy wariat ode mnie jesli chodzi o zakupy ;)

EDITED:
Horrorus - potraktuj to jak wyzwanie i poszukaj na ebay.com. Ciekawe czy mamy podobne "oko do gier" i sposoby wyszukiwania ;)
Gwarantuje Ci, ze jak to zobaczysz, bedziesz wiedzial, ze o to chodzi i jest warte $100 :D
Oczywiscie mowie o cartridgu na Atari 8-bit.

9

Co do Japoncow z yahoo to bitman ma racje, glownie dlatego ze wiekszosc z nich "no abla in engleze".... a szkoda bo okazje tam mozna niezle trafic. Niestety anglojezyczni Japonczycy z ebaya z reguly sa juz swiadomi cen jakie sprzedawnane przez nich towary osiagaja na zachodzie. Co do jankesow, tez mialem przypadki, ze za nic nie chcieli wysylac poza stany, chociaz kilku udalo mi sie przekonac...ale generalnie w stanach ceny poczty zabojcze, tak wiec raczej staram sie unikac.

Dziękuję za wspólnie spędzone chwile... Na szczęście, póki co odejście z forum uważam za niemożliwe do realizacji. Jeszcze długo tak będzie... Witam.

10

nosty napisał/a:
hororus napisał/a:

Oczywiscie, jak tylko uda mi sie to nabyc, Panie Kolekcjonerze.
Nie bede ryzykowal - Ty jestes wiekszy wariat ode mnie jesli chodzi o zakupy ;)

EDITED:
Horrorus - potraktuj to jak wyzwanie i poszukaj na ebay.com. Ciekawe czy mamy podobne "oko do gier" i sposoby wyszukiwania ;)
Gwarantuje Ci, ze jak to zobaczysz, bedziesz wiedzial, ze o to chodzi i jest warte $100 :D
Oczywiscie mowie o cartridgu na Atari 8-bit.

Nie ma mowy. Nosty, nie podpuszczaj mnie;) Właśnie ostatnio rzuciłem się na wydatkowy ocean i jednak zapodałem sobie M.U.L.E w bardzo ładnym stanie (wydanie EA, a nie Ariola) i bądź co bądź w przyzwoitej cenie jak na te skandale, które potrafią się pojawiać.
Chociaż kilka dni temu przeryłem wszystkie strony zarówno amerykańskiego jak angielskiego jak i niemieckiego ebaya to przeryję je jeszcze raz bom naprawdę ciekaw czy mi cos nie umsknęło(?) I żeby nie było nieporozumień, nawet jak znajdę to Ci się nie wpi*... między wódkę, a dyskietkę;) Takie freaki jak my powinny się chociaż wzajemnie szanować skoro nie szanują kasy;)))) Także licytuj spokojnie, hororus sobie odpocznie i popatrzy jak ziomek sobie radzi:))

11

Tak sobie popatrzyłem i... powiedz mi Nosty czy nie chodzi Ci po głowie "JttP" (w skrócie oczywiście) by Roklan . Tak mi się coś zdaje ;)

12 Ostatnio edytowany przez nosty (2009-05-25 23:57:58)

Ja tez jak poznaje nicka to nie podbijam. Tyle, ze teraz na eBayu juz nie widac kto licytuje :/ Szkoda, bo kiedys nawet jak ktos mnie przebil i kupil cos rzadkiego, to mozna bylo napisac, poprosic o skan, albo czy czesci zestawu nie odstąpi... Albo chociaz wiedzialo sie na kogo poflugac w zlosci ;)

hororus napisał/a:

Tak sobie popatrzyłem i... powiedz mi Nosty czy nie chodzi Ci po głowie "JttP" (w skrócie oczywiście) by Roklan . Tak mi się coś zdaje ;)

Arcysprytnie to ujales! ;) Ale przyznasz, ze ciekawe znalezisko.
Mam nadzieje, ze uda mi sie kupic.

13 Ostatnio edytowany przez hororus (2009-05-26 16:42:41)

Gdyby było w pudełku to może bym się mocno zastanowił czy nie stracić dobrego imienia i zalicytować ;) (żartuję, zawsze jestem fair). Tak czy inaczej licytuj sobie, drogi Nosty, spokojnie. Masz moje słowo, że się nie wpiep*. No i zyczę powodzenia. Niestety żadnym rezydentem na terenie USA nie dysponuję. Ale jak spotykam się z podobnym dylematem to i tak icytuję a potem się martwię. Powodzenia. Wrzuciłem sobie do obserwowanych co by miec podgląd jak się sytuacja rozwija :)
P.S. Ta srana polityka prywatności w ebayu też mnie wkur... Wogóle cały sposób funkcjonowania ebaya zaczyna mnie wkur... Ale co zrobić gdy jest to tak naprawdę jedyne źródło do pozyskiwania eksponatów. Dobrze, że chociaż po zakończonej aukcji widac kto jest nabywca. Ja tam zaraz klikam na nicka i patrzę skąd pochodzi. Jak z Polski to wysyłam bojówki Giertycha żeby wszystko było jasne :) :) :)

14

A Monsoft nie mieszka w USA ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

15

Nosty, daj linka do aukcji, co prawda nie jestem  US ale moze go przekonam z UK, co do reszty teamatow Ebaya, polityka prywatnosci glownie polega na tym ze znajomy znajomemu aukcje podbija, ukryty pod Bidder 1, bidder 2, nie raz juz widzialem kosmiczne ceny na sprzet a potem ten sam wystawiany za tydzien przez tego samego sprzedawce,

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

16

Sorry Nosty, jeszcze kilka miesiecy temu bylbym w stanie ci pomoc w tej kwestii, ale ja juz nie mieszkam w USA.

17

Jeśli to nadal aktualne, nosty, to pamiętaj, że ja mam "kontakty" w stanach.

There's special place for me in hell. It's called the throne.

18 Ostatnio edytowany przez nosty (2009-06-03 20:26:26)

Dzieki ale cartridge juz poszedl do innego kolekcjonera za $500. Jak sie domyslacie ja wymieklem sporo nizej.

19

Tak na przyszłość mówię :)

There's special place for me in hell. It's called the throne.