Ten cartridge nie powinien istniec! Jest najlepszym dowodem, ze Atari wciaz kryje mase zagadek nawet dla doswiadczonych kolekcjonerów.
Jak zobaczylem go na aukcji pomyslalem ze to pomylka - zdarza sie, ze nieswiadomy sprzedawca wlacza do aukcji carta z innej platformy, np z C64. Ja o takim carcie na Atari nigdy w zyciu nie slyszalem. Sprawdzilem dokladnie i zdębiałem: tego carta nie ma w zadnych spisach, internet o nim milczy, ale jest to niewątpliwie cartridge na Atari! Spore "odkrycie" w naszym malym swiatku kolekcjonerow.
Naiwnie sądzilem, ze caly swiat to przegapi i kupie tego carta za $130... wiec niestety nie wygralem :/
Aha, jest to chyba "generator znakow" na Atari: Oprogramowanie do urzadzenia do nakladania tekstu na obraz video, albo cos w podobie.
Sledztwo trwa. Jak je zakoncze, to na pewno napisze wiecej na ten temat.
PS. Oczywiscie hororus trafnie odgadl w tym wątku o ktorą aukcje mi chodzilo: http://atariarea.krap.pl/forum/profile.php?id=2407
ale zeby nie zdradzac innym, napisal dla niepoznaki o grze Roklanu z tego zestawu. Gra Roklanu, tez cenna moze kosztowac $20-$30, ale oczywiscie bylby tylko dodatkowym bonusem.