Witajcie.
Mam dzis pare pytan dotyczacych AC. Jestem szczesliwym posiadaczem Atari 65XE, a od niedawna takze SIO2SD.
Bardzo podoba mi sie w AC obsluga SD, ale czy jest mozliwe wlaczanie gier przez AC ustawianych pod D2-D8?? (D1 zarezerwowane jest dla AC)
Z moich prob ustalilem, ze gry typu DYNA BLASTER, YOOMP odpalaja sie bez zadnych problemow jednak starsze gierki
wyswietlaja w oknie AC jakies dziwne znaki. A w YOOMP-ie sa piliki z rozszerzeniem .xex i nie ma problemu z uruchomieniem, w DYNA BLASTER znajduje sie plik z rozszerzeni .com. W KLONACH rowniez jest plik .com chociaz gra sie nie wczytuje, po wczytaniu wyskakuje NOT FOUND i nizej READY.
Mam pytanie czy istnieje mozliwosc przerobienia plikow starszych gier tak zeby AC po ustawieniu w stacjach D2-D8 widzial odpowiedni plik *.xex lub *.com i mogl wczytywac bezposrednio te gry??
I jeszcze jedno czy jest jakas wersja AC ktora sama sie uruchamia, a nie jak u mnie wczytuje sie DOS i trzeba odpalic AC.
Na zakonczenie dodam ze zawsze bylem uzytkownikiem magnetofonow, i nigdy nie mialem stycznosci ze stacjami dyskow, stad wiedza
na temat atari dosow jest bardzo znikoma.
POZDRAWIAM !