Tak sobie ostatnio zerkalem na strone Hard Software i w produkcjach znalazlem ponizsze informacje:
Veronika: ...Each music consists of the original C-64 code and the SID player routine developed by Sándor Téli of HARD...
czyli: kazda muzyka sklada sie z oryginalnego kodu C64 oraz procedury odtwarzajacej SIDy rozwinietej przez Teli Sandora z Hardu.
Cool Emotion: ...It also contains a new, improved version of the SID-player, making it possible to play mixed digi/waveform musics like Outrun, BMX Kids...
co oznacza: sklada sie rowniez z nowej, ulepszonej wersji SID Playera umozliwiajacej odgrywanie zmixowanych sampli i syntetykow jak Outrun itp.
zerknalem pod edytorem w asmavariousHard_SoftwareCool_Emotion_Plasma.sap i zobaczylem tam napis "VOICETRACKER V2+ HARD"
czy ktos mi to moze wyjasnic? czyzby odtwarzanie sidow bez zadnej konwersji bylo jednak mozliwe? nie znam trackerow na C64, ale voice tracker 2+ nie kojarzy mi sie z atarowskim programem. czas, zeby to obadal ktos bardziej wtajemniczony niz ja, bo jesli okaze sie, ze procka grajaca sidy jest od dawna na atarce to wystarczy tylko wyripowac i heja!