1 Ostatnio edytowany przez maw (2009-04-27 17:30:19)

Witam,

Jakie układy atarynki mają wpływ na odpalanie się kartów ?

Pytam, bo dostałem info, że kart, który u mnie działał i sprawował się dobrze w modelach XE 64kB (i od biedy* w XL) -
nowemu właścicielowi odpala częściowo - tj. wgrywają się 3 gry, a pozostałe, które na 100% są >16kB nie wgrywają.

MaW

* - trzeba było go "nastawiać"

___
Press play on tape...

2

tylko mmu - a te sa w dwoch smakach - rev c i bez rev c

przechodze na tumiwisizm

3 Ostatnio edytowany przez maw (2009-04-27 18:35:21)

Moje, na których sprawdzałem to 800XE i 65XE oba expansion - obydwie płyty 2x 64x4bit, z pustymi miejscami na następne 2 kości i 3 druciki zamiast "małego MMU" - czyli problem jak przewidywałem, może dotyczyć 130XE i 65XE bez expansion ?

___
Press play on tape...

4

raczej nie 130xe - to ta sama plyta, co twoje dwa okazy
65xe bez eci ma mmu w smaku drugim
ale to naprawde nie powinno miec znaczenia
moze po pprostu rozleciane zlacze, lub zwyczajnie brudne?

przechodze na tumiwisizm

5

na to ja już nie odpowiem...

___
Press play on tape...

6

Czy ten cart przypadkiem nie powedrowal do niejakiego Piotra Kulikiewicza/ASF z Gadńska ? ;>

"wszystko się kiedyś kończy......."

7 Ostatnio edytowany przez maw (2009-04-27 23:26:09)

Zgadłeś.

Jaka jest szansa, że e EEPROM się rozprogramował od statycznej elektryczności ? Np. od styroli i naelektryzowanego scotch-a ?

___
Press play on tape...

8

taka ze wlasnie spada na ciebie samolot

i niech mi nikt nie powie pozniej ze wykrakalem

na miejscu nowego zanabywcy wyczyscilbym to zlacze papierem (po prostu papierem, nie sciernym)
zazwyczaj pomaga

przechodze na tumiwisizm

9

no to lepiej niech nie spada

kart pół roku temu - jak do mnie przyszedł - miał czyszczone złącze, a przed wysyłką jeszcze sprawdzałem, czy wszystko działa okey - więc jeżeli już, to czyścić by trzeba gniazdo po stronie komputera/sprawdzać, czy wszystko styka

___
Press play on tape...