nie było mnie jakiś czas, więc odpowiadam:
jestem realistą i nie wyobrażam sobie 2900 osób na Atarowym party, jednak kilkukrotne zwiększenie obecnych osób jest jak najbardziej realne, szczególnie, że wiele osób ceni sobie Atari i scenę a mimo to uparcie nie jeździ (pomijając powody).
Candle: nie przesadzajmy;)
pomyśl 2900 osób płacących 10 zł wstępu to jest 29 000 zł ! za to można zrobić cały konwent w dobrych warunkach.
Bawiłem się na tej imprezce Segwayem ? to naprawdę fajna zabawka, polecam każdemu !
Tu zdjęcia: pic1, pic2, pic3
Fajne jest to że to jest faktycznie inteligentne urządzenie (choć nie był bym sobą gdybym nie znalazł luk w algorytmach;). W każdym razie, do dyspozycji mieliśmy dwa Segwaye jeden miejski i jeden terenowy. Zasięg to 40 km, ale jeśli się weźmie jeden akumulator zapasowy to 80 km;) Urządzenie jest bardzo drogie jak na nasze warunki jednak dość ekonomiczne dla firm (np. ochroniarskich), jak rozmawiałem z przedstawicielem firmy, wzrasta obecnie świadomość w PL i powoli rozwija się sprzedaż. Po kosztowym zakupie (ponad 6000 euro), urządzenie ponoć nie wymaga żadnych dodatkowych kosztów (podobno się nie psuje), płacimy jedynie za ładowanie, ale to jest tanie jak barszcz. Co ciekawe Segwaye mają tradycyjną wtyczkę zasilającą, z pecetów lub dużych Atari. Problemem jest ich waga, która powoduje, że osoby mieszkające w blokach nie będą miały gdzie odstawić swojego segwaya no chyba że mają garaż.
Bardzo fajne jest wrażenie gdy się człowiek uczy na tym jeździć, wszyscy są poruszeni (co widać po minach na zdjęciach), jednak sprawia to frajdę !:) Gdy już się człowiek naumie to wtedy można na tym robić nie lada wyczyny a przy tym ma się na tyle dużą kontrolę, że nie da się na tym sobie zrobić krzywdy tak jak np. kiedyś widziałem gdy się rowery zderzyły, wtedy kierowcy wylecieli jak z procy przez kierownicę ;) natomiast tu można błyskawicznie wyhamować itp.
Z mojego doświadczenia powiem, że da się segwaya polubić a nawet pokochać ;) Można też liczyć, że jak sprzedaż wzrośnie to i cena spadnie.
800XL XC12 LDW 2000 Portfolio 1040 ST, STE Falcon 030 (Deskpro) Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P