zaxon napisał/a:3. Skoro pracujecie nad sdx to rownie dobrze mozna dolozyc myide, khym khym
Przecież ci tłumaczę, jak chłop krowie na rowie, że to by oznaczało kolejny, piąty build (oprócz intSDX, TF i dwóch Maxflaszy), a czasu ledwie starcza nam na te cztery. Jakbyś nie wiedział, one się trochę różnią kodem, miejsca na karcie już prawie nie ma, a wszystko (toolsy na CAR: tzn.) trzeba ręcznie upychać, wobec czego synchro wszystkich zajmuje czasem kilka godzin. Krótko: nie, nie "równie dobrze", oznacza to kawał dodatkowej roboty.
4. bo maja i uzywaja jako prostego wgrywadelka a to moze wiecej jakby sie specjalisci zabrali
To nie moja wina. Jak podepniesz twardziel przez port joya, bo tak taniej, to też będziesz chciał, zeby wszystkie DOS-y poprzerabiać pod to? Przecież to jest crazy.
Zresztą, był gość, który chciał napisać sterownik MyIDE pod SDX, ładowany tak jak RAMDISK.SYS. Ale jakoś mu się zwiędło in the process.
5. Drac030 staram sie sam dochodzic do rozwiazan i nie chce truc glowy bez potrzeby ale fajnie by bylo to jednak jakos zgrac, sdx int siedzi pod d5xx podobnie jak myide i tu jest tez kolizja
Przecież nikt mu (autorowi MyIDE) nie kazał tego robic tak, żeby z niczym nie działało. Zrobił, to niech teraz supportuje.
PS. Wersja "wewnętrzna" MyIDE siedzi na $D1xx, więc nie "koliduje" (tylko ROM z OS-em trzeba wymienić jak wyżej). Support dla wersji kartridżowej w ogóle odpada.
PS2. Dopiero teraz zajrzałem do wskazanego przez ciebie wątku. Ten Kyle to autor sterownika, nigdy go nie doprowadził do końca, bo mu sie MyIDE zepsuło, kiedy słyszałem o nim ostatni raz, chciał sobie fundnąć IDEa. Inny z posterów, bfk+, ma MIO, a MyIDE zapewne wyrzucił do kosza... no i tak to pewnie jest z tą większością, dwa lata temu MyIDE to był na AAge główny temat, a teraz od bardzo dawna panuje cisza.
KMK
? HEX$(6670358)