51

Argument "mało pali" można odnieść niemalże do każdego auta, kwestia odpowiedniego stylu jazdy itp. W testach w Niemczech udowodniono, że nowe Porsche 911 potrafi zejść ze spalaniem do około 6,5l benzyny na 100km, (silnik ok 3,6l, ponad 300 "rumaków"), z kolei jak się będzie "intensywnie" operować pedałem gazu, to i auto z silnikiem klasy 1.2l potrafi mieć spalanie 10l/100.

52

lol, "KLIJĘTÓW", oni to na pewno zrobili specjalnie: http://allegro.pl/item573412097_suzuki_ … lunia.html
A np. cytryna ax? Dwa z dwóch znanych mi egzemplarzy nie sprawiają żadnych problemów.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

53 Ostatnio edytowany przez cobra.c64 (2009-03-18 08:14:54)

Może się nie znam,ale zgadzam się z PINEM. Paweł unikaj Dewoo,drogie części i słabiutkie blachy.kiedyś kolega położył się tylko na przedni a maskę Tico u koleżanki i... zostało małe wgniecenie:)), tam gdzie się opierał ręką, serio!
Ja bym szukała toyoty,ale za tą cenę:( raczej nic  nie znajdziesz godnego uwagi.

8 bit rulez!!!

54

Epij, cytryna AX jest fajna ale maała...

Nadal obstaję przy swiftach. Za tą kasę można spokojnie kupić MK4 w dobrym stanie (z airbag, automatem i inne bajery).
Oczywiście trzeba trochę popolować bo najpopularniejsze są 3drzwiowe a jednak lepiej 5d lub sedan...

55

Suzuki też dobra firma !mnie się podobają Jeep'y tej firmy.

8 bit rulez!!!

56

cobra napisał/a:

Paweł unikaj Dewoo,drogie części

Jak do Daewoo są drogie części to do jakich samochodów są tanie? :) Ja akurat mam Daewoo Espero i w porównaniu do części wymienianych przez kolegów mających inne wozy to ja je dostaję za darmo. Nie wspomnę o dostępności.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

57

Dely być może teraz tańsze.

8 bit rulez!!!

58 Ostatnio edytowany przez cobra.c64 (2009-03-18 13:06:41)

Jedno jest pewne.Jakbym miała kupować auto,a jestem laikiem,to bym wzięła kogoś kto się na tym naprawdę zna lub pojechała ze sprzedającym od razu na kanał do obiektywnego mechanika.Koleżanka w pracy kupiła  Daewoo Lanos za 9000zł - miała byc taka super,a potem z mężem władowali jeszcze 3500zł na naprawę:(.
Więc jak się nie znamy to szukajmy pomocy speców,bez względu jakiej marki kupisz Pawle autko.

8 bit rulez!!!

59

dely: ople (astry, omegi, ze o corsach nie wspomne) maja jeszcze tansze czesci...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

60 Ostatnio edytowany przez hororus (2009-03-18 14:13:12)

Nie wiem czy wątek jeszcze aktualny. Sam muszę sprzedać moje autko bo mi się rodzina powiększa, a że jest to Ford Puma '98 to nie widzę opcji na przewożenie rzeczy większych jak np. wózek. Nie mniej z racji swojego designu ciągle można na nim zawiesić oko i lekko poszpanować. Silnik co prawda "damski" bo 1400, ale z dobrym momentem obrotowym. Auto idealne do miasta bo szybko się wkręca i włączanie do ruchu jest czystą przyjemnością. Spalanie miasto: 8!, trasa 4,8-5,7 - to są moje osobiste pomiary, przy moim stylu jazdy. Generalnie autko jest zadbane (na tyle na ile brzmi to obiektywnie, choć na pewno cos się znajdzie do zrobienia. Części są stosunkowo tanie bo większość jest od fiesty, albo focusa. Zamienników cała  masa. Może ktoś chętny???

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski

61

Jak już jesteśmy w temacie Citroenów, to polecam Xsarę - kolega okazyjnie kupił kilka tygodni temu, rocznik 2000, kupiona w Polsce, serwisowana, zapłacił 9500 - wprawdzie silnik 1.4 75KM to nie demon prędkości, ale kolega nie należy do młodych i gniewnych i na jego potrzeby to wystarcza, do tego solidne blachy (porządnie zrobiony ocynk, a nie imitacja), wyposażenie bardzo dobre: klima, abs, elektrycznie otwierane szyby, podgrzewana przednia szyba, podgrzewane fotele, w środku . A że w Polsce ogólnie się psioczy na francuzy można je wyrwać za relatywnie niską cenę i w dobrym stanie, "młodzi i gniewni" z reguły wolą Hondy/Calibry/Golfy/BMW-ki. Jak ktoś lubi żyć "obiegowymi historyjkami", to niech przepłaca i kupuje starsze i bardziej dobite modele marek niemieckich i japońskich, dzięki czemu ludzie bez kompleksów będą mogli kupować tańsze, nowsze i lepiej wyposażone auta ;)

62

hororus napisał:"muszę sprzedać moje autko bo mi się rodzina powiększa, a że jest to Ford Puma '98 to nie widzę opcji na przewożenie rzeczy większych jak np. wózek".

My z mężem zastanawiamy się: jak zapakować siebie,tobołki plus nosidełko z maluchem oraz wózek pokaźnych rozmiarów do seicento, gdy zaczniemy już nasze wiosenno-letnie podróże:)
Ale damy radę. Najwyżej zzipujemy:)))
Pozdrawiam.

8 bit rulez!!!

63

No, nie będzie to łatwe. Ja bym chyba wymiękł. Fakt, pamiętam czasy jak mój ojciec pakował wiele niepakowalnych rzeczy do malucha i.. dało radę. Ale to było w latach 80. A teraz Unia, XXI wiek zawsze mi się wydawało, że to zobowiązuje ;-) Człowiek stał sie bardziej wygodny, leniwy i wybredny.

Gdyby we wszechświecie nie istniały obce cywilizacje to znaczy, że na ziemi istniałaby tylko biała rasa - M.M. Kucharski

64

cobra.64: dacie radę...ja z Żoną, rocznym dzieckiem, fotelikiem dziecięcym,  wózkiem (fakt..parasolka ale się sprawdziła) i bambetlami potrzebnymi na tygodniowy wyjazd na narty spakowaliśmy się do malucha. Na zewnątrz były tylko narty........

65

Też myślę,że damy radę.a A jak coś to się zwiniemy, a wężyki to potrafią:)
Pozdrawiam

8 bit rulez!!!

66

Cobra: Do Twingo wchodzi: wózek dziecięcy (normalny, kółka duże), PC z monitorem bańką 17", mini-wieża audio z głośnikami, 2 wariatów na fotelikach, ubrania jakieś na parę dni. Jak masz laptopa, to dasz radę :)

67

zaraz wejdzie sobie Azbest i rzeknie: Omega Rulz. Btw w temaie pakowania. Wcale nie muszę uzywać jakiegoś wyczesanego wektorowego pakera by np.wózek + rodzina + tobołki weszły do takiej Corsy. Obywa sie bez udziału japońskich upychaczy z metra:) póki co ofcoz....

gep/lamers^dial