Witam... aktualnie skończyłem testować wersję smd sio2sd.... płytka mniejsza - bardziej nadająco się do montażu wewnątrz jakieś obudowy czy też nawet samego szaraczka....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Fabryka - 8bit » sio2sd wersja smd...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam... aktualnie skończyłem testować wersję smd sio2sd.... płytka mniejsza - bardziej nadająco się do montażu wewnątrz jakieś obudowy czy też nawet samego szaraczka....
nie wiem czy dobrze widze ale sciezki chyba mozna jeszcze troche inaczej poprowadzic i zrobic ja mniejsza.
pomarudze
czemu od spodu dales elektrolity? z gornej strony masz zlacze dla wyswietlacza, ktore same w sobie daje ci wysokosc calosci, to do tej wysokosci "gwarantowanej" dolozyles sobie wyp* od spodu
dales 2 zlacza do wyswietlaczy - fajnie
mniej fajnie ze te drugie jest rownolegle do pierwszego, bo wyswietlacz bedzie mial je na krotszym boku, a wiec i obudowe trzeba bedzie zmieniac
ile bedzie wystawac karty, jesli zlozysz ten wyswietlacz na zdjeciu z plytka i zamkniesz calosc w obudowie?
nic?
2mm?
Wrzucone są elektrolity bo w TME nie mieli smd tantalowych - które wyglądają jak troche grubszy rezystor.
Są 2 typy złącza bo jeżeli ktoś będzie chciał wrzucać sobie to w obudowe - to w prosty sposób zaciśnie sobie taśme na wtyku IDC a drugą stronę taśmy przylutuje do wyświetlacza. Wówczas nie ma żadnego problemu
aby kupić obudowę która na szerokość pomieści LCD (one przecież mają 4 otwory do przymocowania śrubami i dystansami np. do górnej części.
Sama płytka może być w innym miejscu. A zmontowany układ to tylko prototyp - aby sprawdzić czy wszystko śmiga jak należy.
skoro tak, to przeprojektuj
argument ze moge sobie wrzucic do srodka tone kabla mnie osobiscie nie przekonuje
wole sobie zycie upraszczac nizli komplikowac - piszesz "jakas obudowa" - a jaka?
kazda ma jakis rozstaw otworow montazowych i wypustek
oczywiscie chyba ze mowa o pudelku po butach - tam powinno sie zmiescic
reasumujac, zrob tak, zeby to wygladalo jak polskie sddrive nuxx
od kiedy Candle stał się tak aktywny żaden "bubel" nie przejdzie ;)
nie w tym rzecz
zreszta ja wcale nie jestem aktywny
rzecz w tym, zeby bylo co pokazac "sasiadom"
kuriozalna jest sytuacja, w ktorej sddrive rastera jest robione w stanach
sio2sd jest projektem open source (jesli nic nie stanelo autorowi na przeszkodzie by skonczyc umieszczanie materialow na serwerze sourceforge) i moglo by miec ladne opakowanie i cale to wsparcie, ktorego brak pigulasty zarzuca moim zabawkom
ale narazie to nie ma od czego zaczac
zdaje sobie sprawe z mnogosci ofert obudow, jakie sa w polsce produkowane, jak i ich slicznosci, czy dostepowi do rysunkow technicznych tych slicznosci, ale to jednorazowy wysilek
obudowy tego typu, jakie sa uzyte przy sddrive nuxx niestety trzeba by sprowadzac, a sztuka kosztuje 10 funtow :(
A ja poproszę o gniazdo karty SD z wyrzutnikiem, albo lepiej: miejsca lutownicze dla obydwu gniazd.
Niestety gniazda z wyrzutnikiem i bez różnią się miejscem lutowania pinów... a ich cena jest b.zbliżona (około 5zł).
Piguła, popraw prowadzenie ścieżek tj. tam gdzie trzeba prowadź pod kątem 45st. a nie 90 !
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » sio2sd wersja smd...
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 62 zapytań