1 Ostatnio edytowany przez Pin (2009-02-06 01:19:32)

Niedawno zmarł ostatni współtwórca programu "SONDA" - Tomasz Pyć. Przeszło jakoś bez echa, więc więcej informacji tu:

http://astro4u.net/yabbse/index.php?topic=13638.0

Do tej pory zgromadziliśmy ponad 160 odcinków programu, brakujące prawdopodobnie w nieznacznej części tkwią w pewnej bibliotece w Koszalinie na kasetach VHS. Czy ktoś z was pochodzi właśnie z tych stron i czy może pomóc w archiwizacji tego, co jeszcze pozostało? Mam namiar i szersze info, szczegółowy spis programów itd.

EDIT: właśnie znalazłem zupełnym przypadkiem arta Jurgiego/Tristesse:

http://my.opera.com/Jurgi/blog/2008/12/ … niec-misji

Kontakt: pin@usdk.pl

2

Ja jestem zainteresowany odcinkami z Atari - to tak jakby ktoś nie domyślał się ;):)

800XL  XC12  LDW 2000  Portfolio  1040 ST, STE  Falcon 030 (Deskpro)  Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P

3

poszukam, bo były - czy raczej były w tych 160 sztukach.

4

wcale nie tak niedawno.
faktycznie bolesne jest to ze przeszlo to bez echa...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

5

Rozdzial nie jest zamkniety. A dopuki pozostana wsrod zywych milosnicy programu - nie bedzie.
A milosnikow nie ubywa, a wrecz przeciwnie. I cos mi sie wydaje ze bedzie przybywalo, bo poziom programow "popularno-naukowych" na kanalach z serii Discovery" pikuje w dol od paru lat... niedlugo siegnie chyba poziom dna, czyli zblizony do reality-show z kanalu MTV (ktory bynajmniej nie puszcza juz muzyki).
Jak narazie z dostepnych mi kanalow, poziom merytoryczny trzyma jedynie Planete, z tym ze jest na nim (jak dla mnie) zbyt wiele dokumentow spolecznych. No ale to kwestia gustu.

A ja nie wiem czy usuwac z ksiazki w moim telefonie numer do Pana Tomasza.... co sie w takich sytuacjach robi....

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

6

Polecam Viasat History, czasem coś fajnego leci.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

7

Pecus napisał/a:

I cos mi sie wydaje ze bedzie przybywalo, bo poziom programow "popularno-naukowych" na kanalach z serii Discovery" pikuje w dol od paru lat... niedlugo siegnie chyba poziom dna, czyli zblizony do reality-show z kanalu MTV (ktory bynajmniej nie puszcza juz muzyki).
Jak narazie z dostepnych mi kanalow, poziom merytoryczny trzyma jedynie Planete, z tym ze jest na nim (jak dla mnie) zbyt wiele dokumentow spolecznych. No ale to kwestia gustu.

Czyli nie mając telewizora chyba z 3ci rok wiele nie tracę, nie? ;)

8

Pecus napisał/a:

Rozdzial nie jest zamkniety. A dopuki pozostana wsrod zywych milosnicy programu - nie bedzie.

Nie mówiłem tego dosłownie, bo tylko w pewnym sensie jest to rozdział zamknięty. Z pewnością nie dla nas, lecz dla autorów programu. Dla nas pozostaje inna "misja" - ocalić względnie wszystko, co jest możliwe do zarchiwizowania i przekazać to potomnym :)

9

BBC Knowledge tez mozna ogladac. Czasami jest cos ciekawego. Mialem okazje kilka tygodni miec dostep do tego kanalu i nawe byly ciekawe programy.

10

TVP Historia mastah killah!

gep/lamers^dial