A mi się przypomniała taka akcja.... dawno, dawno temu na giełdzie na grzybowskiej kiedy jeszcze piractwo w PL było legalne, ludzie którzy zajmowali się tym procederem i nagrywali ludzikom software na kasety... oni używali specjalnych kopierów które robiły dłuższą przerwę pomiędzy blokami w momencie w gdy wykryły segment INIT w takim bloku... W przypadku normalnej przerwy i segmentu INIT loader (np. legendarny "!") zatrzymywał silnik magnetofonu wywoływał kod wskazany przez segment INIT po czym gdy tylko kod wskazany przez INIT został wykonany to loader włączał silnik magnetofonu i kontynuował wczytywanie... jeżeli kod wskazany przez INIT wykonywał się długo to standardowa przerwa między rekordami na kasecie była za krótka i efekt był taki iż bezwładność silnika magnetofonu sprawiała iż zatrzymywał się on gdy już zaczynał lecieć kojeny rekord z taśmy... po próbie wznowienia ładowania przez loader taśma była już za początkiem kolejnego rekordu i było pozamiatane.
Nie wiem jak robi CAS2WAV czy XEX2CAS ale nie wydaje mi się aby dokładał odpowiednio dłuższe przerwy po napotkaniu segmentów INIT. Sądzę iż to może być twój problem. Może ktoś z forum będzie pamiętam który z kopierów DYSK-TAŚMA miał opcję generowania odpowiednio dłuższych przerw po segmentach INIT?
co do przedstawionej wersji Robbo to struktura pliku wygląda tak:
$0600-$06AC
$02e2-$02e3 (INIT: $600)
$02e0-$02e1 (RUN: $A87F)
$0e00-$ba80
Nie wiem kiedy masz błąd wczytywania... ale jest możliwe iż już po pierwszym segmencie INIT coś się sypie.
pozdrawiam
Seban